ALANLI KOSOVA’DA
Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı Kosova’da bir takım temaslarda bulundu

Alanlı Kosova Parlamentosu’ndaki mesajında; ‘’ Devlet demek hürriyet demektir. Dimdik ayakta durmak, kimsenin boyunduruğu altına girmemek demektir. Ne mutlu sizlere ki tanınmış bir devletiniz vardır. Devletinize sımsıkı sarılınız, bağımsızlılığınızdan asla vazgeçmeyin’’ dedi.



Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı Kosova’da bir takım temaslar gerçekleştirdi.

Alanlı ilk temasını Sultan Murat Türbesi’ne yaparak orada Fatiha okudu, ardından Sultan Murat Müzesi’ni gezdi, anı defterini imzaladı.



Daha sonra Kosova Priştine TC Büyükelçiliği’ne yaptığı ziyarette Büyükelçi Kıvılcım Kılıç ile görüştü. Alanlı bir süre önce Prizren Başkonsolosluğu’na yapılan Molotoflu saldırıyı kınayarak, geçmiş olsun dileklerinde bulunu.

Alanlı, Kosova Parlamentosu’na giderek Meclis Başkan Yardımcısı Fikrin Damka ile görüştü, KKTC Meclisi’nin anı tabağını sundu.



Alanlı ziyarette yaptığı konuşmasında şu sözlere yer verdi; ‘’Kardeş ülke Kosova ile dost olmaktan çok mutluyuz. Kendimi KKTC’nin bir şehrinde hissettim. Son yıllarda yapılan karşılıklı ziyaretlerin yoğunlu ilişkilerin ulaştığı seviyeyi göstermektedir. Halklar arasındaki sosyal ve kültürel bağları daha da pekiştirmek için ikili temasların artırılmasını temenni ediyoruz. KKTC olarak bu konuda üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız. Bugün KKTC’de Kosova’dan gelip ülkemizde öğrenim gören öğrencilerimiz vardır. Öğrenci değişim programları ile her iki ülke insanının birbirlerini



daha yakından tanıma ve bağları güçlendirme imkanı verebiliriz. 17 Şubat 2008 yılında bağımsızlığınızı ilan ettiğiniz Devletinizin 2 ay sonra 9. Yılını kutlayacaksınız. Ne mutlu bağımsız Kosova Cumhuriyeti’ne. Devlet demek hürriyet demektir. Dimdik ayakta durmak, kimsenin boyunduruğu altına girmemek demektir. Ne mutlu sizlere ki tanınmış bir devletiniz vardır. Devletinize sımsıkı sarılınız, bağımsızlığınızdan asla vazgeçmeyin’’