"ULUSLARARASI DİPLOMATLAR BİRLİĞİ", KUZEY KIBRIS BAŞKANLIĞI GÖREVİNE ATANAN SERHAT AKPINAR'IN AÇIKLAMALARI

Akpınar; "Kendi insanımızı, kendi bölgemizi en doğru şekilde savunmak ya da tanıtmak için çalışacağım" dedi.

BM ve AB’nin onayı ile kurulan ve yaklaşık 35 yıldır dünyanın çeşitli bölgelerinde uyuşmazlık, kriz gibi temel sorunlarda önleyici faaliyetlerde bulunan Uluslararası Diplomatlar Birliği'nin, Kuzey Kıbrıs adına temsilcisi 'Başkanlık' görevine atanan; GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar; "Kendi insanımızı, kendi bölgemizi en doğru şekilde savunmak ya da tanıtmak için çalışacağım" dedi.

Geçtiğimiz hafta; Uluslararası Diplomatlar Birliği Başkanı ve AB Parlamento üyesi Dr. Gunther Meinel’in, kendisine, kuruluşun 'Kuzey Kıbrıs' için bu görevi verdiğini hatırlatan Akpınar; sosyal medyadaki kişisel hesaplarından şu cümleleri paylaştı. "Önümüzdeki nisan ayında gerçekleştirilecek resmi kabul töreninden sonra, örneğin Birleşmiş Milletler Teşkilatı'nda ve bağlı organlarında; Kurucu Cumhurbaşkanımız Sayın Rauf Raif Denktaş'tan sonra, konuşmaya haiz ikinci 'Kıbrıslı Türk' olabileceğim. Şu anda; BM platformunda, toplumlararası görüşmeler hariç maalesef ülkemizin 'net sesini' ortaya koyabilecek bir yetkili ağzımız yok."

"BİZİM DURUŞUMUZ FARKLI OLACAK"

Uluslararası Diplomatlar Birliği Kuzey Kıbrıs Başkanı Serhat Akpınar, sergileyeceği tavır konusunda da "Bizim duruşumuz biraz daha farklı. Otonom bir refleks ile gerçekleşmiş bu atamanın gereklerini; Bağımsız olan bu yapının sözcülerinden biri olarak; Bu bölgede yaşayarak, hissederek ve acılarını hissederek, yerine getirmek istiyorum. Yani, kendi insanımızı, kendi bölgemizi en doğru şekilde savunmak ya da tanıtmak istiyorum" şeklindeki mesajını iletti.