GÖKÇEBEL: “NE BU HÜKÜMETİN NE DE HÜKÜMETE TALİP OLANLARIN ‘SU PARASIZ OLMALI’ TALEBİ VAR”

“AKP-CTP-UBP ÜLKEMİZİ TAM BİR ANONİM ŞİRKET GİBİ YÖNETİYOR”

 Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Tahir Gökçebel, ne CTP-UBP hükümetinin, ne de ülkeyi yönetmeye talip olan diğer siyasilerin suyun parasız kullanımı konusunda herhangi bir talebi bulunduğunu savundu.

Gökçebel, “AKP-CTP-UBP ülkemizi tam bir anonim şirket gibi yönetiyor. Sosyal devletten, hukuktan, adaletten, nitelikli kamusal hizmetlerden vazgeçildi. Ülke, insanlarıyla birlikte toptan satılığa çıkarıldı” ifadesine yer verdi.

Su konusunda yazılı bir açıklama yapan Tahir Gökçebel, “UBP-CTP hükümeti su yönetimi konusundaki önerilerle belki AKP ile antlaşma imzalayacak ancak kaybeden halk olacak” görüşünü dile getirdi.

CTP-UBP hükümetinin Ankara’ya götürdüğü su yönetimi önerileri konusunda açıklamalarda ve değerlendirmelerde bulunan KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel, halkın olması gereken tüm sulara el konulacağını savundu.

Hükümetin iktidarda kalma uğruna suyu satmakta tereddüt etmediğini de iddia eden Gökçebel, “Bu hükümetten nitelikli kamusal eğitim ve sağlık beklemek, sosyal devleti korumasını, yeni paketler imzalamamasını, göç yasasını kaldırmasını beklemek ölümsüzlüğü beklemek kadar ulaşılmaz” ifadelerini kullandı.








.............