Akıncı ve Kılıçdaroğlu'ndan Baykal'a ziyaret
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ı tedavi gördüğü İbni Sina Hastanesinde ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Akıncı, Türkiye Barolar Birliği’nin düzenlediği Dünya Lideri Atatürk’ü Anma Programı’nda konuşma yapmak için gittiği Ankara’da, bir süredir İbni Sina Hastanesinde tedavi gören Baykal'ı ziyaret ederek, doktorlarından sağlık durumu hakkında bilgi aldı.
Akıncı, Deniz Baykal’ın ailesi ile görüşerek geçmiş olsun dileklerini iletti.
Hastane çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Akıncı, "Sayın Baykal'ın sağlık durumu, en başta kuşkusuz ki ailesi, mensubu olduğu camia ve Türkiye için önemli olduğu kadar, bilmenizi isterim ki Kıbrıs Türk halkı için de son derece önemlidir." dedi.

Deniz Baykal'ın bir devlet adamı olarak Türkiye için ifade ettiği değer kadar, Kıbrıs Türk halkı için de aynı şekilde anlamlı ve değerli olduğunu bildiren Akıncı, Kıbrıs Türk halkı adına sağlık durumuyla ilgili bilgi almak ve geçmiş olsun dileklerini iletmek için bu ziyareti gerçekleştirdiğini aktardı.

Baykal'ın doktorlarından aldığı bilginin umut verici olduğunu söyleyen Akıncı, iyiye doğru gidiş bulunduğunu öğrendiğini kaydetti.

Mustafa Akıncı, "Temennimiz, bu iyiye gidişin devam etmesi ve Sayın Baykal'ı yeniden eskisi gibi aramızda görmemizdir. Ben bu duygu ve düşüncelerle tekrar ailesine, CHP camiasına ve Türk ulusuna geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum, acil şifalar diliyorum." diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da gösterdiği duyarlılık için KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'ya teşekkür etti.

Akıncı'nın, Baykal'ın sağlık durumuyla ilgili bilgi aldığını aktaran Kılıçdaroğlu, "Kendisi hekimler tarafından bilgilendirildi. Gösterdiği duyarlılık için kendisine ve şahsında Kıbrıs Türk halkına yürekten teşekkürlerimizi sunuyoruz." dedi.

Ziyarete Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Genel Başkan Yardımcıları Tekin Bingöl, Çetin Osman Budak, bazı yeni ve eski milletvekilleri ile parti yöneticileri katıldı.