Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı her ziyaret ettiği kırsal yerleşim yerlerinde üretimin artık yok olmaya başladığından şikâyet edildiğine dikkat çekerek, “Bu çok ciddi bir sorun. Üretimsiz toplum olamaz, üretmezsek asalak oluruz. Bu nedenle üretim ve üreticiler korunup desteklenmelidir diye konuştu.
Akıncı, Cumhurbaşkanı görevine gelmesi halinde, her zaman yaptığı gibi yine halk yararına tutum izleyeceğini kaydederek, “Cumhurbaşkanı toplumsal konularda yol gösterici olur, kamuoyu yaratır. Gücünü halkın güveninden alır. Halk, güven duyacağı bir lider arıyor. Bu nedenle hiç kimse halkın gücü karşısında duramaz. Halkın gücü lideri ile birleştiğinde karşısında hiçbir şey duramaz” dedi.



Akıncı dün (25 Ocak Pazar) sırasıyla Ötüken, Aygün, Kuzucuk, Sınırüstü, İskele, Altınova ve Ağıllar’ı ziyaret etti. Akıncı’ya ziyaretlerinde ekibindeki gönüllüler yanında Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı eşlik etti.
Ziyaretlerinde yurttaşların Kıbrıs ve toplumsal konularla ilgili sorularını da yanıtlayan Akıncı, önümüzdeki seçimin partiler seçiminden farklı olduğuna işaret ederek, “Bu seçimde Kıbrıs Türk toplumu, liderini seçecek” dedi.
Kıbrıs sorunun çözümü için uğraş vereceğini ve bunu yaparken Kıbrıs Türk toplumunun çıkarlarını ön planda tutarak koruyacağını kaydeden Akıncı, ancak Kıbrıs sorunuyla uğraşırken iç konuların da ihmal edilmemesi gerektiğini vurguladı. Akıncı bunun için, Cumhurbaşkanlığı’na üretim, kırsal bölgeler trafik, çevre, kültür-sanat gibi bir çok konuda araştırma yaparak raporlar hazırlayacak uzmanların alınabileceğini kaydetti. Akıncı, bu raporlar ışığında hükümete rehberlik ederek yol gösterici olabileceğini, kamuoyu yaratabileceğini kaydetti ve “halk, en çok adaletsizliklerden ve çözümsüzlükten şikâyetçi; bu nedenle güven duyacağı bir lider arıyor. Hiç kimse halkın gücü karşısında duramaz. Lider gücünü halkın güveninden alır “diye konuştu.






Akıncı, bağımsız ve tarafsız bir Cumhurbaşkanı olacağını, bunu gerek Belediye Başkanlığı, gerekse Başbakan Yardımcılığı ve Turizm Bakanlığı görevlerini yerine getirirken kanıtladığının altını çizerek, şöyle konuştu: “Ancak bağımsızlık ve tarafsızlık, ilkesizlik demek değildir. Ben, halktan, sosyal adaletten, emekten, üretimden, demokrasiden ve çoğulculuktan yana elbette tarafım. Bir Cumhurbaşkanı parti rozetine, kimin en iyi bayrak salladığına göre hareket etmemeli; herkese eşit mesafede durmasını davranmasını bilmeli, herkesi kucaklayabilmeli. Bu ülkede artık, bilgiye, birikime, deneyime ve işinin ehli olma gibi yeteneklere değer verilmeli.
Her ziyaret ettiği beldede halktaki değişim istemini de gördüğünü, yurttaşların bireysel değil, toplumsal çıkarların önemli olduğunun farkına vardığını gözlemlediğini de kaydeden Akıncı, “Biz bu seçimi kazanacağız. Ne para, ne vaatler ne de tehditlerin halkımızı yıldırmayacağına dair inancım tamdır” diye konuştu.