Akıncı: “ERDOĞAN İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜK, BAZILARININ BEKLEDİĞİ GİBİ GERGİNLİK YAŞANMADI”
TC Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefon görüşmesinin içeriğinin sorulması üzerine ise Akıncı şunları kaydetti:
“Türkiye Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Dışişleri Bakanı dün akşam Büyükelçi aracılığıyla yazılı tebrik mesajlarını bana iletti. Dün gece Sayın Kılıçdaroğlu, bugün 11’nci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Meclis Başkanlarından Hikmet Çetin aradı. Başbakan Davutoğlu beni telefonla da aradı.

Sayın Erdoğan ben canlı yayındayken aramıştı. Ben henüz konuşmamın sonlarındayken. Telefonla da konuşmak, tebrik etmek istedi. Hoş sohbet havasında konuştuk. Bazılarının beklediği gibi gerginlik yaşanmadı. Sayın Erdoğan ‘ana hiçbir zaman analığını bırakmak istemez’ dedi. Ben de ‘çocuklar büyümek ister’ dedim. Böyle sohbet ettik.
Bu çocuğun genç olma ve kendi ayakları üzerinde durmaya ihtiyacı var. Bunları gülerek, sohbet havasında konuştuk. Erdoğan, ‘herhalde ilk ziyaretinizi Türkiye’ye yaparsınız’ dedi. Ben de ‘davet olursa memnuniyetle’ dedim. Azerbaycan’a, KKTC’ye davet beklemeden geldiklerini, ilk resmi ziyaretlerini bu ülkelere yaptıklarını söyledi. ‘Bu geleneği bozmazsın herhalde?’ dedi. Bozmak diye bir şey yok. Mazbatamızı aldıktan sonra elbette Türkiye’ye ilk fırsatta ziyaretimizi gerçekleştireceğiz.”