AĞAÇ KATİLİ KAYMAKAM !!!!

Kıbrıs Manşet Özel Haber

Beşok Atlı Sporlar ve Binicilik Kulübü yanında bulunan kısmen Kulübe kısmense Orman Dairesine ait olduğu iddia edilen araziye ekilen selvi ağaçları ve sulanması için kurulan damlama sulama sistemleri izinsiz olduğu gerekçesiyle Lefkoşa Kaymakamı Alkan Değirmencioğlu'nun bizzat nezaret ettiği ve yönettiği bir operasyonla dün mesai sonrası yerle bir edildi.


 


DOZERLERLE SÖKÜLDÜ

Beşok Atlı Sporlar ve Binicilik Kulübü'ne tahsis edilmiş araziye sınır komşusu olan parsel içerisine orman arazisi olması sebebiyle Mustafa Beşok tarafından yapılan ağaçlandırmaya Lefkoşa Kaymakamlığı müdahale ederek ağaç katliamı yaptı. Beşok tarafından geçtiğimiz dönemde tamamen doğa sevgisi yüzünden ekilen orman ağaçlarının yşayabilmesi için damlama sulama sistemleri kurulmuş ve buraya Kulübe ait tesislerden su verilerek ülkenin yeşillenmesine ve ağaçlandırılmasına katkı sağlamaya çalışılmıştır. Lefkoşa Kaymakamlığı ise ağaçlandırmanın yasal olmadığı gerekçesini öne sürerek , hem iddia makamı , hem yargıçlık görevini üstlenmek suretiyle hiçbir savunma , tapu dairesi ölçümü ve tapu araştırmasına gerek duymaksızın dün öğleden sonra Mesainin bitmiş olmasına da bakmaksızın büyük bir öfke ve hiddetle ağaçları ve damlama  sulama sistemlerini yerle bir etmiştir.

BU HİDDET VE ACELECİLİK NİYE ???

Lefkoşa Kaymakamının haklı olma ihtimali bile hiçbir kimseye ve hiçbir kuruma ağaçları katletme yetkisi vermiyor. Orman Dairesi Müdürü Sn. İsa Direk'ler görüşen Kıbrıs Manşet yetkilileri konudan Orman Dairesinin haberdar olmadığını fakat KKTC sınırları dahilinde Orman Dairesinden izin alınmaksızın ağaç sökülemeyeceğini belirtti. Kıbrıs Manşetten konuyu öğrendiğini belirten Orman Dairesi müdürü derhal bölgeye ekip göndererek araştırma yapılacağını belirtti.

Konuyla ilgili 2 ayrı video aşağıda yorumsuz olarak siz değerli okuyuccuların takdirine bırakılır.