AFRİKA GAZETESİ ÖNÜNDEKİ EYLEM…

EYLEMDE MİLLİ VE MANEVİ DAYANIŞMA PLATFORMU VE KIBRIS AK GENÇLİK TEŞKİLATI ADINA KONUŞMALAR YAPILDI
 


Milli ve Manevi Dayanışma Platformu adına AK Parti KKTC Temsilcisi Mehmet Demirci, Afrika gazetesini eleştiri sınırı aşmakla suçladı.

Demirci, Afrika gazetesinin önünde bugün yer alan eylemde yaptığı konuşmada, “Vatanın toprak bütünlüğün ve sınırlarını korumak amacıyla, uluslararası teamüllerin  kendisine verdiği yetkileri kullanan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, terör örgütlerini bölgeden temizlemek için başlattığı Zeytin Dalı Harekatı ile Kıbrıs Barış Harekatı arasında bağlantı kurarak eleştiri sınırı ve haddini aşan Afrika gazetesinin, böylesine hassas bir konuda TC Cumhurbaşkanı, Başbakanı ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ni hedef alan yayın ve ifadeleri, asla Kıbrıs Türk halkının görüşleriyle örtüşmemektedir” dedi.

Afrika gazetesini “yalan ve yanlış” haber yazmakla eleştiren Demirci, Afrin’e yönelik harekatı işgal harekatı gibi göstermenin “alçakça” olduğu görüşünü ifade etti.

Demirci ayrıca, Afrika gazetesinin maddi olarak dış mihraklara bağlı olduğunu ve onların emirleri doğrultusunda haber yaptığını savundu.



KÖSEDAĞ

Kıbrıs AK Gençlik Teşkilatı Başkanı Abdulkadir Kösedağ ise Afrika gazetesinde yayımlanan bahse konu haberin Türkiye’ye karşı “hakaretvari” olduğunu, Türkiye’nin her zaman “mazlumun” yanında duran bir ülke olduğunu söyledi.

Afrika gazetesini “dış güçlerin maşalığını” yapmak ve “bölücülükle” suçlayan Kösedağ, gazeteyi kınadı.