CTP Kadın Örgütü, POGO Kadın Hareketi ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Ledra Palace yanı CCMC binasında bir araya gelerek ortak açıklama yapacak. İki örgütten kadınlar bunun ardından saat 10.00’da ise, hazırlanan ortak deklarasyonu BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim’a şahsen iletecek. (09.30)


ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü’nde 8. Ağaç Dikme Şenliği gerçekleştirilecek. (10.00)

Kıbrıs Türk Tabipleri Odası, 14 Mart Tıp Bayramı ve Tıp Haftası etkinlikleri çerçevesinde “Diyabet” konulu söyleşi ve belgesel film gösterimi düzenleyecek. (10.30-Yer: Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Konferans Salonu)

Girne Üniversitesi ve Piri Reis Üniversitesi arasında YDÜ Hastanesi Toplantı Salonu’nda işbirliği protokolü imzalanacak. (10.30)

Gazimağusa’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla “Dayanışmaya Yürüyelim” adlı yürüyüş düzenlenecek. Yürüyüş, DAÜ Çemberi’nden başlayıp Sakarya Sulu Çemberi’nde sona erecek. Yürüyüş sonunda, “Kadın Dayanışması” konulu gösteri yapılacak. (11.00)

Muhtarlar Birliği 11. Olağan Genel Kurulu Kırıkkale Mücahitlerevi’nde yapılacak. (11.30)

Tüketiciler Derneği Niyazi Restorantta (Dereboyu) yemekli bir basın toplantısı düzenleyecek. Konu: “TL’deki değer kaybı ve 15 Mart Dünya Tüketiciler Günü etkinlikleri”. (12.00)

Lapta Belediyesi, Hisarköy Muhtarlığı ve Hisarköy Kültür ve Spor Derneği tarafından düzenlenen 5. Hisarköy Orkide Festivali, TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça tarafından açılacak. (14.00)

Kıbrıs Türk Tabipler Odası, 14 Mart Tıp Bayramı ve Tıp Haftası etkinlikleri çerçevesinde “Obezite”, “Diyabet”, “Tiroid Hastalıkları” ve “Çocuklarda Boy Kısalıkları” başlıklı sunumların yer alacağı “Endokrinoloji Sempozyumu” düzenleyecek. (16.00-Yer: Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Konferans Salonu)

Baraka Kültür Merkezi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla “Özel Bir Gün” konulu film gösterimi yapılacak. (19.00)

                                                             *******************