YARIŞMAYA BAŞVURULAR 28 ARALIK’A KADAR SÜRECEK

 Milli Eğitim Bakanlığı ile Telsim işbirliğinde bu yıl 6.’sı düzenlenecek “Dr. Fazıl Küçük Ortaokul ve Liselerarası Kompozisyon Yarışması”na başvurular 28 Aralık’a kadar sürecek.

Yarışma kapsamında “geleceğin yazarları” bu yıl Kıbrıs Türk toplumunun varoluş mücadelesi lideri Dr. Fazıl Küçük’ün eğitim ve öğretimin hakkındaki görüşlerini dile getirdiği sözlerini yorumlayacak.

Telsim’den verilen bilgiye göre, her yıl farklı bir konu ile düzenlenen yarışmanın bu yılki konuları “Kıbrıs Türk toplumunun özgürlük ve varoluş mücadelesi lideri Dr. Fazıl Küçük’ün şu sözlerinden seçildi:

“Çocuklarımız ilim ve irfanla ne kadar donatılırsa, memleket o nispette yararlanacak ve toplum benliğine sahip olacaktır” ile “Toplumumuzun genel kalkınmasına dayanak olacak ve diğer müesseselerin gelişmesi üzerinde en çok etken olacak teşkilat eğitim ve öğretim teşkilatıdır.”
 
Tüm ortaokul ve lise öğrencilerinin katılımına açık olan yarışmaya başvurular okul yönetimi aracılığıyla yapılacak.

Kompozisyon yarışmasında değerlendirme Milli Eğitim Bakanlığı’nın atadığı jüri tarafından yapılacak. Ödül töreni ise Dr. Fazıl Küçük’ün ölüm yıldönümü haftasında yapılacak. Yarışmada dereceye giren öğrencilere hediyelerin yanı sıra kazanan öğrencilerin öğretmenlerine de sertifika verilecek.

Yarışmanın birincisine Vodafone Prime Smart 6, ikincisine Vodafone Smart Tab II 7, üçüncüsüne Power Bank hediye edilecek.