5 aydır boş yere tutuklu bulunuyorum

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER


Lefkoşa’da 19 Şubat tarihinde üç farklı işyerinin eş zamanlı olarak kundaklaması ile ilgili olarak tutuklu bulunan sanıklardan Mahmut Selkar’ın ilk tahkikat duruşmasına bugünde devam etti.

Yargıç Murat Soytaç huzurunda gerçekleşen dünkü duruşmada iddia makamının tanığı tahkikat subayı Cem Ozanı mahkemeye dinletti.

Dünkü duruşmada ilk olarak Yargıç Murat Soytaç eşliğinde emare yapılacak olan araçların muhafaza edildikleri yer olan Ercan Polis karakoluna gidilerek araçlar oldukları yerde emare olarak kaydedildi.

Mahkeme kayıt işleminin yapılmasından sonra salona dönülürken tanık Cem Ozan mahkemeye konu emare araçların evraklarını mahkemeye sundu ve kaldığı yerden devam etmek üzere ileriki bir tarihe ertelendi.

Mahkeme sonunda söz alan zanlı Mahmut Selkar tutuklu yargılanmasına itiraz ederek 5 aydır suçsuz yere tutuklu bulunduğunu ve babasının vefatından sonra ailesine bakmakla yükümlü olduğunu belirtti.

Tanık ayrıca iki kardeşinin hemşirelik okuduğunu ve zor durumda olduklarını ayrıca bazı gün evde ekmek bile bulamadıklarını söyledi.