400 bin TL zimmetine geçirdi ama yeniden Sağlık Bakanlığı'nda işe başladı

Geçtiğimiz yıl Eylül ayında Gazimağusa Devlet Hastanesi'nde görevli Sercan Çavuşoğlu, yolsuzluk yaparak zimmetine para geçirdiği gerekçesi ile görevinden alınmıştı ancak hakkındaki soruşturma tamamlanmadan yeniden Sağlık Bakanlığı'nda göreve başladığı öğrenildi.
Maliye Bakanlığı'na bağlı Teftiş İnceleme Kurulu'nca hazırlanan raporda “yolsuzluk” yaptığı yönünde hakkında bulgular elde edilen Sercan Çavuşoğlu ile ilgili polis soruşturması ise devam ediyor.
Olay, kamera görüntüleri aracılığıyla Mayıs 2016’da patlak vermişti. Hastanenin veznesinde çalışan Sercan Çavuşoğlu’nun kamera görüntüleri ele verdi. Hastalardan röntgen ve tomografi hizmeti karşılığı paralara alarak makbuz kesmediği ve zimmetine para geçirdiği belirlenmişti.
Kamera kayıtlarından yola çıkılarak Sercan Çavuşoğlu'nun yaklaşık 400 bin TL. zimmetine para geçirdiği savunulurken tekrardan Sağlık Bakanlığı'nda çalışmaya başlaması tepkilere neden oldu.
Bakanlığı'na bağlı Teftiş İnceleme Kurulu Başkanı Hasan Özyel, Sercan Çavuşoğlu'nunu görevinden geçici olarak uzaklaştırıldığın ve bu süre zarfında da maaşının yarısının da kendisine maaş olarak ödendiğini söyledi. 
Özyel, Sercan Çavuşoğlu'nun tekrardan Sağlık Bakanlığı bünyesinde işe alınmasında kendilerine hiçbir baskı ye yaptırım yapılmadığını, eski görevine geri dönmediğini ancak Sağlık Bakanlığı'nda göreve başlağığını söyledi.