Baf’ın ‘Galatarka’ (Yoğurtçular) köyünden göçmen olan ve 1974’ten beri Karpaz’ın Kumyalı köyünde oturan Naciye Olcaytan, 100’üncü yaşında kendisini halen dinç ve sağlıklı hissediyor. 


  Yaklaşık 60 yıl süreyle çobanlık yapan ve ovalardan topladığı doğal ürünlerle beslenmeyi ön planda tutan Naciye Nine’nin 7 çocuğu ve 40 torunu var.


   Ayakları üzerinde durabilen, yemeğini pişirip, evini süpürebilen Naciye Nine, hareketsiz yaşamın sağlık sorunlarına yol açtığını belirtiyor. Naciye Nine,  tüm insanlara kötü alışkanlıklardan vazgeçmeleri çağrısında bulunuyor...


   “Sigaradan, alkolden, fazla et tüketmekten vazgeçsinler” diyen Naciye Olcaytan, kendisinin ovalardan topladığı hostes, ayrelli, cinara, gazayağı, mantar gibi doğal yiyeceklerle beslendiğini anlattı.


Eşini 62 yıl önce kaybetti

   Naciye Olcaytan, Baf’ın Yoğurtcular köyünden 1974 yılında göçmen olarak Kumyalı köyüne geldiğini söylüyor. 


   Eşini 62 yıl önce kaybettiğini anlatan Naciye Olcaytan, 7 çocuğu ve 40 torununu büyük bir zenginlik olarak görüyor.  Naciye Olcaytan, torununun torununu da kucağına aldığını belirtiyor ve bunun büyük bir mutluluk olduğunu kaydediyor.


   Naciye Nine, 60 yıl çobanlık yaptığını anlatıyor. Naciye Olcaytan, şunları da söyledi: 
   “Devamlı ovalarda yürüyüş yaptım, temiz havayı soludum. Doğada bulunan hostes, ablodes, gazayağı, cinara, ayrelli ve mantar gibi hormon bulunmayan, ilaçlanmayan yeşillikleri yiyerek bu yaşa geldim. Çocuklarımla, torunlarımla mutlu bir hayat yaşıyorum.” 

 

kaynak/ KIBRIS GAZETESİ