Evrim Kamalı 
Kıbrıs Manşet Özel Haber 

Ülkemize Kermiya Sınır Kapısından 180 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde ile giriş yapmak isterken yakalanan zanlılar Sofoklis Mavroskoufi, Valeri Tarapai ve meseleye bağlantısı olan zanlılar Mohammad Helmi Salem Hilal, Muhannad Majed Fathi Al Ouri, Kemal Ulutaş ve Abobakir Sedig Alhadi Almarahs teminata bağlanmak üzere dün Lefkoşa da mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis memuru Halil Dümenci olayla ilgili bulguları aktardı. Dümenci Polis memuru Halil Dümenci, 9 günlük soruşturmada 6 kişiyi tutukladıklarını, zanlıların birbirleri ile bağlantılarını cep telefonu yazışmalarında tespit ettiklerini kaydetti. Polis soruşturma maksatlı tutuklu bulunan zanlılar aleyhine başlatılan soruşturmanın henüz tam olarak sonuçlanmasa da etki etme olasılıklarının bulunmadığını zanlılar Sofoklis Mavroskoufi ve Valeri Tarapai aleyhine uyuşturucu ithal, tasarruf ve verme suçlamaları getirildiğini zanlıların ise suçlamaları kabul etmediğini belirtti.

Soruşturmayı yürüten polis memuru, zanlılar Mohammad Helmi Salem Hilal, Muhannad Majed Fathi Al Ouri, Kemal Ulutaş ve Abobakir Sedig Alhadi Almarahs’ın da aleyhlerine getirilen davalara ret cevabı verdiklerini belirtti.

Dümenci, olayın ciddiyetine dikkati çekerek zanlıların tutuklu yargılanmaları talebinde bulundu.

Zanlı avukatlarının tutuklu yargılanmalarına itirazda bulunması üzerine 3 saat süren duruşma sonucunda Kıdemli Yargıç Tacan Reynar huzurunda verilen şahadet ve beyanlar ışığında zanlılar Sofoklis Mavroskoufi , Valeri Tarapai ve Mohammad Helmi Salem Hilal’in ülkede daimi ikametgâhları olmadığına dikkati çekerek 3 ayı geçmeyecek şekilde cezaevine gönderilmesine emir verdi.

Kıdemli Yargıç Reynar, diğer zanlıların ise yurtdışına çıkışlarının yasaklanması ve haftada 2 gün en yakın polis karakoluna ispati vücut etmelerine, zanlı Kemal Ulutaş’ın KKTC vatandaşı 1 kişinin imza edeceği 40 bin TL kefalet senedi imza etmesi, zanlılar Muhannad Majed Fathi Al Ouri’nin 15 bin TL nakdi teminat, Abobakir Sedig Alhadi Almarahs’ın ise 15 bin TL nakdi teminat ile 1 kişinin 50 Bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.