GEÇİCİ VE ÖZEL KOMİTE, TARIMSAL KARANTİNA YASA TASARISINI ELE ALDI

Cumhuriyet Meclisi bünyesinde Avrupa Birliği uyum yasa tasarılarını görüşmek üzere oluşturulan Geçici ve Özel Komite, “Tarımsal Karantina Yasa Tasarısı”nı görüşmeye başladı.

“Bitki Sağlığı” adı da verilen “Tarımsal Karantina Yasa Tasarısı”nın genel görüşmesi 10 Ekim’de tamamlandı ve tasarı bugün saat 11.00’de CTP-BG Güzelyurt Milletvekili Armağan Candan başkanlığında yapılan toplantıda madde madde ele alındı.

Cumhuriyet Meclisi’nden verilen bilgiye göre, komite toplantısına Tarım, Ticaret, Gümrük ve Posta daireleri ile Başbakanlık AB Koordinasyon Merkezi ve Çevre Koruma Dairesi’nden yetkililer katıldı.

Tasarı’nın genel görüşmesinde Tarım Dairesi, Kıbrıs Türk Ticaret Odası, Belediyeler Birliği, Seracılar Birliği, Orman Dairesi, Ziraat Mühendisleri Odası, Yeşil Barış Hereketi, Patates Üreticileri Birliği, Nar Üreticileri Birliği, Enginar Üreticileri Birliği ve Akdeniz Narenciye İhracatçılar Birliği’nden gelen yetkililerin görüşleri dinlendi.

CTP-BG Milletvekili Armağan Candan başkanlığında yapılan toplantıya aynı partiden Mehmet Çağlar ve Salih İzbul, DP-UG milletvekilleri Fikri Ataoğlu ve Hüseyin Avkıran Alanlı ile UBP Milletvekili Tahsin Ertuğruloğlu katıldı.