200 Adet Hapa 3 Yıl Hapis

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

 Haspolat’da yapılan operasyonda yakalanan ve tasarrufunda 99 adet uyuşturucu hap bulunan ancak dağıttıkları ile birlikte aleyhine 200 adet uyuşturucu hap ithal, tasarruf ve verme davası getirilen zanlı Muhammed Güner hakkındaki karar dün açıklandı.

Başkan Ömer Güran ve Yargıçlar Vedia B. Barkın, Rauf Kürşad'dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin sanık aleyhine oy birliğiyle vermiş olduğu kararı Yargıç Vedia B. Barkın açıkladı. Sanığın lehine ve aleyhine olan hususları değerlendirdiklerini belirten Yardıç Barkın sanığın konu maddeleri satmak saiki ile ülkemize ithal etmesi ve bir kısmını kendi kullandığını ancak büyük bölümünü satmasının hiçbir şekilde hoş görü ile karşılanamayacağının altını çizdi. Yargıç sanığın sosyal ve ailevi durumunu ve suçunu kabul etmesini lehine hafifletici sebeb olarak değerlendirselerde işlemiş olduğu suçun ağırlığını hafifletmediğini söyledi.

Yargıç Vedia B. Barkın sanığı kabul beyanı ve olgular ışığında suçlu bulup mahkum ettiklerini belirterek kamu menfaatinide göz önünde bulundurarak işlemiş olduğu 200 adet extacy türü uyuşturucu hap ithal, tasaruf ve verme suçundan oybirliği ile 3 yıl hapis cezası ile cezalandırdıklarını açıkladı.