FESTİVALE KATILAN EKİPLER TURİZM BAKANLIĞI’NI ZİYARET ETTİ

 “3. Uluslararası Halk Dansları Barış Festivali”ne katılan konuk ülkeler Türkiye, Belarus, Bulgaristan ve Ukrayna ekipleri ile ev sahibi KKTC ekiplerinin temsilcileri Turizm ve Çevre Bakanlığı’nı ziyaret etti.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, ekipleri kabul eden Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı İsmet Esenyel, burada yaptığı konuşmada, misafir çocukların ülkelerinin kültürünü tanıtırken Kuzey Kıbrıs’ın da tarihini ve insanlarını tanıma fırsatını bulacaklarını kaydetti.

Her birinin ayrıca kendi ülkesinin de birer elçisi olduğunu ifade eden Esenyel, kendisinin de KKTC’nin kurulduğu yıllarda benzer bir organizasyonda ülkesini tanıtma fırsatı bulduğunu ve aynı heyecanı yaşadığını belirtti.

Esenyel, misafir ekipleri ülkede görmekten büyük memnuniyet duyduğunu söyleyerek, konuk çocukların ülkeden arkadaşlıklar kazanarak ve güzel anılarla ayrılacağından emin olduğunu kaydetti.

Ziayrette ekipler adına konuşan Kıbrıs Halk Dansları ve Sanat Merkezi Derneği Kurucusu Serhat Kozoğlu da, festival kapsamında ziyaretler gerçekleştirdiklerini söyledi ve etkinlikler hakkında bilgiler verdi.