3 KÖYDEN 200 KİŞİYE KIRSAL KESİM ARSA HAK SAHİPLİĞİ BELGESİ VERİLDİ...

ÖZGÜRGÜN: “GENÇLİĞE EL UZATMAK GELECEĞE EL UZATMAK”

Korkuteli, Aygün ve Mutluyaka köylerinden 200 kişiye kırsal kesim arsa hak sahipliği belgesi verildi.

Korkuteli Spor Kulübü’nde gerçekleştirilen toplu belge dağıtım törenine Başbakan Hüseyin Özgürgün, İçişleri Bakanı Kutlu Evren, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner, Bazı milletvekilleri ve belediye başkanları da katıldı.

ÖZGÜRGÜN
Başbakan Hüseyin Özgürgün belge dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, hükümet oldukları ilk günden itibaren gençlere büyük önem verdiklerini, spordan sağlığa kadar hizmet almalarını sağlayarak geleceğe yapılacak en iyi yatırımın gençliğe yapılacak yatırım olduğu bilinciyle hareket ettiklerini ifade etti.

Başbakan Özgürgün, gençliğe el uzatmanın geleceğe el uzatmak olduğunu vurgulayarak, “Devlet gençlere el uzattığı zaman KKTC’nin geleceği daha aydınlık olacaktır” dedi.

Kırsal kesim arsalarına da böyle baktıklarını söyleyen Özgürgün, gençlerin devlete sahip çıkmaları için önce toprağa sahip çıkmaları gerektiğini, bunun için de devletin elini uzatması gerektiğini söyledi.

Kırsal kesim arsaları ile gençlere yuva kurma imkanı sağlandığına dikkat çeken Özgürgün, bir buçuk yılda 33 köyde kırsal kesim arsası dağıtıldığını söyledi.

“Bizim çalışmalarımız seçime yönelik değil” diyen Başbakan Özgürgün, seçimin bir anda gündeme geldiğini, bu çalışmaları yaparken seçim olacağını bilmediklerin, kırsal kesim arsa hak sahipliği belgeleri dağıtımının seçimlere yakın bir sürede olmasının tesadüf olduğunu vurguladı.

Bugünkü dağıtımla yüzlerce gencin toprak sahibi olacağını söyleyen Özgürgün, devletin kendisine verdiği imkanla gençlerin köyüne ve toprağına sahip çıkacağını ifade etti.

Ülkenin gerçek sahibinin köylü olduğunu vurgulayan Özgürgün, köylere ve gençlere sahip çıkma politikasını sürdüreceklerini söyledi.

“Bizim hedefimizde hizmet var” diyen Başbakan Özgürgün, bir yıl içerisinde çiftçiye ve hayvancıya alacaklarını ödeyerek sahip çıktıklarını, çiftçinin hayvancının devletten alacağı kalmadığını ödemelerin gününde yapıldığını söyledi.

Kıbrıs meselesinin kökünde de toprak ve ülke bulunduğunu kaydeden Özgürgün, ülkeye ve toprağa sahip çıkılmasının Enosis peşinde koşanlara bir cevap ve mesaj olduğunu kaydetti.

Özgürgün, gençlerin devletin uzattığı eli tutarak, topraklara ve ülkeye da sahip çıkarak “KKTC’nin verilecek bir karış toprağı yoktur . Tüm toprakları geleceğin gençlerinindir” diyeceklerini kaydetti.

EVREN
İçişleri Bakanı Kutlu Evren Korkuteli’de 87, Mutluyaka’da 69 ve Aygün’de 44 kişiye hak sahipliği belgesi verildiğini belirterek, arsaların altyapılarını da başka bir fonda biriken kaynak ve Türkiye Cumhuriyet Yardım Heyeti’nin katkılarıyla yapma çabası içerisinde olduklarını kaydetti.

Evren, Aygün’deki arsaların altyapılarıyla ilgili birinci etap ihalesinin tamamlandığını, Mutluyaka ve Korkuteli’nde ise bütçesinin ayrıldığını seçimlerden sonra yapılacağını belirtti.

İnönü Belediye Başkanı Ali Öncü de kırsal kesim arsa hak sahipliği verilmesinde katkısı olanlara teşekkür etti.