26 YAŞINDA KANSERE YENİK DÜŞTÜ

‘Gitme Meleğim’

26 yaşında kansere yenik düşen Ayşe öğretmenin ardından sadece Minareliköy değil, tüm Kıbrıs ağladı.

 Ayşe Göksu, 26 yaşında hayat dolu genç bir öğretmendi…

Ayşe öğretmen, geçtiğimiz Cuma günü, yaklaşık 1 yıl önce yakalandığı rahim kanserine yenik düştü. Minareliköy’ün sevilen gençlerinden olan Ayşe, Türkiye’nin Gaziantep şehrinde Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık öğretmenliği yapıyordu. Ayşe’nin Türkiye’de tedavi gördüğü hastanede yaşamın yitirmesi, Göksu ailesinin ocağına ateş düşürdü.

Göksu’nun cenazesi, dün Minareliköy Camisi’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi. Feryatlar yürek burktu Genç yaşında amansız hastalığa yenilen Ayşe’nin yakınları, cenaze töreninde gözyaşlarına boğuldu. Yakınlarının, “Gitme Ayşe.. Ben kiminle konuşacağım, beni de yanına gömün. Orada yalnız başına korkar” diye feryat etmesi cenaze törenine katılan herkesin yüreğini dağladı.

Acıların en büyüğünü yaşayan anne Perin Göksu ve baba Mehmet Göksu, ayakta durmakta güçlük çekti. Göksu ailesinin en büyük evladı olan Ayşe, geride gözü yaşlı Murat, Aysu ve Fırat isminde üç de kardeş bıraktı. Tüm köylünün tanıdığı ve sevdiği bir genç olan Ayşe’nin erken vedası, herkesi yasa boğdu.







Melin DOBRAN-DİYALOG