GENEL KURUL TASARI ÜZERİNDEKİ GÖRÜŞMELERİ 18 ARALIK’TA TAMAMLAYACAK

GÖRÜŞMELER HAFTA İÇİ HER GÜN PROGRAM TAMAMLANANA KADAR DEVAM EDECEK

Lefkoşa, 27 Kasım 15 : Cumhuriyet Meclisi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi’nin 38 milyon 860 bin 880 TL’lik artışla 4 milyar 515 milyon 312 bin 880 TL olarak oy çokluğuyla kabul ettiği 2016 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı’nın Genel Kurul’daki görüşmesi 7 Aralık’ta başlıyor.

Meclis Genel Kurulu’nda dün oy birliğiyle kabul edilen tezkereye göre, 2016 Bütçe Yasa Tasarısı’nın Genel Kurul’daki görüşmesine 7 Aralık Pazartesi günü başlayacak ve 18 Aralık’ta tamamlayacak.

Meclis Genel Kurulu 2016 Bütçe Yasa Tasarısı’nı hafta içi her gün görüşecek. Görüşmeler saat 10.00’da başlayacak. Genel Kurul günlük program tamamlanana kadar devam edecek.

Cumhuriyet Meclisi’nden verilen bilgiye göre, 7 Aralık Pazartesi günü bütçe yasa tasarısı raporu Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi Başkanı Ferdi Sabit Soyer tarafından okunacak.Tasarının bütünü üzerindeki görüşmelere Maliye Bakanı Birikim Özgür’ün sunuş konuşmasıyla başlanacak.Tasarının bütünü üzerindeki görüşmelerin tamamlanmasıyla tasarının madde madde  görüşülmesine geçilecek.

CUMHURBAŞKANLIK VE MECLİS BÜTÇELERİ 8 ARALIK’TA

Programa göre, 8 Aralık Salı günü Cumhurbaşkanlığı ile Cumhuriyet Meclisi; 9 Aralık Çarşamba günü Hukuk Dairesi, Başbakanlık, Bayındırlık, Çevre ve Kültür Bakanlığı bütçeleri görüşülecek.

Genel Kurul bütçe görüşmelerine 10 Aralık Perşembe günü Sayıştaylık, Ombudsman ve Sağlık Bakanlığı bütçelerini görüşerek devam edecek.

11 Aralık Cuma günü, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı bütçeleri ele alınacak.

14 Aralık Pazartesi günü Mahkemeler, Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Turizm Bakanlığı bütçeleri görüşülecek.

15 Aralık Salı günü Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı; 16 Aralık Çarşamba günü Polis Genel Müdürlüğü ile İçişleri ve Çalışma Bakanlığı bütçeleri ele alınacak.

17 Aralık Perşembe günü Kamu Hizmeti Komisyonu, Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanlığı bütçeleri; 18 Aralık Cuma günü de Maliye Bakanlığı bütçesi ile Gelirler bütçesini görüşülecek.

Tasarının madde madde görüşülmesinin tamamlanması ve bütününün oylanmasıyla Meclis Genel Kurulu’nun bütçe yasa tasarısı üzerindeki görüşmesi 18 Aralık’ta sona erecek.

2016 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi’nde 13 Kasım’da görüşülmeye başlanmış, görüşmeler 25 Kasım’da tamamlanmıştı.

Komite, bütçe tasarısını 38 milyon 860 bin 880 TL’lik artışla 4 milyar 515 milyon 312 bin 880 TL olarak oy çokluğuyla kabul etmişti.

MECLİS 3 ARALIK’TA TOPLANACAK

Öte yandan, Meclis Genel Kurulu dünkü birleşiminde 30 Kasım Pazartesi günkü Genel Kurul’un 3 Aralık Perşembe günü yapılması konusundaki tezkereyi oy birliğiyle kabul etmişti.