200 Uyuşturucu Hap Zanlısı Teminata Bağlandı

Kıbrıs Manşet Özel Haber


 - Haspolat’da bir öğrenci yurdunda kalmakta olan zanlı Muhammed Güner’in odasında bulunan uyuşturucu haplarla ilgili soruşturma tamamlandı. Zanlı Güner teminata bağlanmak üzere dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis memuru Mehmet Sevinç olayla ilgili bulguları aktardı. Sevinç, huzurda bulunan zanlı Muhammed Güner’in 13 Mayıs 2016 tarihinde Haspolat’da kalmakta olduğu öğrenci yurdunda polis tarafından yapılan aramada 99 adet uyuşturucu madde içerdiğine inanılan hap bulunduğunu söyledi. Polis mesele ile ilgili olarak başlatılan ileri soruşturmada konu hapları zanlının 11 Mayıs tarihinde Türkiye’den 200 adet olarak aldığını ve Ercan’dan ülkemize getirdiği yönde şahadet verdiğini belirtti. Polis memuru Sevinç zanlı aleyhine başlatmış oldukları soruşturmanın tamamlandığını ve aleyhine kanunsuz uyuşturucu madde 200 adet hap ithali ve tasarrufu suçlarında dava getirildiğini söyledi. Polis zanlının ülkemizde öğrenci statüsünde bulunduğunu belirterek mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlının ilerde görüşülecek davasında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanması, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispati vücut etmesi, 5 bin TL nakdi temanat yatırması ve KKTC vatandaşı muteber 2 kefilin 100’er bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

Teminat şartlarını yerine getiremeyen zanlı şartları yerine getirinceye değin 1 ayı geçmeyecek bir süre cezaevine götürüldü.


Evrim Kamalı