2 YIL BEKLEMİYORLARDI



Kıbrıs Manşet Özel Haber
Evrim Kamalı

 Girne’de, bir marketin araç park yerinde, polis tarafından kiralık bir araç içerisinde yapılan arama sonucu ele geçirilen 30 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde ile ilgili olarak aleyhlerine dava getirilen sanıklar Ergün Damla ile Ben James Hines dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından suçlu bulunup mahkûm edildiler.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyeti Başkan Ömer Güran ve Yargıçlar Rauf Kürşat, Vedia Barkın’ın sanıkları oy birliği ile mahkûm ettikleri kararı Başkan Güran açıkladı. Güran sanıklar aleyhine ve lehine olan hususları değerlendirdiklerini ancak sanıkların işlemiş olduğu suçun çok ciddi olduğunu ve son dönemde görüldüğü gibi Yargıtay kararlarında da ağır hapis cezaları ile cezalandırılması gerektiği yönünde kararlar üretildiğini söyledi.

Başkan Ömer Güran sanıkların tasarruflarında bulunan uyuşturucu maddenin 10 paket yani 30 gram fevkinde olduğunu belirtti. Sanıkların tasarruflarında bulunan uyuşturucu maddeyi satmak gibi bir niyetleri olduğuna dair bir emare ve olgu bulunmamasına değinen Başkan Güran bu nedenle alacakları cezanın kendi kullanımları için tasarruf ettikleri yönünde olacağını söyledi. Güran ancak sanıklardan Damla’nın konu uyuşturucu maddeyi Güney Kıbrıs’tan Kuzeye ithal eden kişi olması nedeni ile sanıklar arasında takdir edilecek cezada ayrıma gidileceğinin de altını çizdi.

Başkan Güran ülkemize uyuşturucunun çoğunun sınır kapılarından geldiğini, bu nedenle daha da geç olmadan bir an önce sınır kapılarında ciddi tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi. Başkan Ömer Güran son olarak sanıkları işlemiş oldukları suçlardan ötürü hapse gönderilmelerine karar verdiklerini söyleyerek sanık Ergün Damla’nın 2 yıl sanık Ben James’in ise 20 ay hapse gönderilmesi kararına vardıklarını açıkladı.


.......................