6 EKİM’E KADAR SÜRECEK FESTİVALDE ZEYTİN VE ZEYTİN ÜRÜNLERİ İLE GİRNE’NİN TURİSTİK TANITIMI HEDEFLENİYOR

Girne Belediyesi’nin bu yıl 12’ncisini düzenleyeceği “Zeytin Festivali”, 1-6 Ekim tarihlerinde yapılıyor.

Zeytinlik’te yer alacak festivalle ilgili bugün saat 10.00’da Zeytinlik köyü muhtarlık binasında basın toplantısı düzenleyen Girne Belediyesi, 6 Ekim’e dek birçok kültürel, sanatsal aktivite yanında çeşitli yarışma ve eğlencelere ev sahipliği yapacak festival hakkında bilgi verdi.

Toplantıya, Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın ile bazı belediye meclisi üyeleri katıldı.

FESTİVAL PROGRAMI

12. Zeytin Festivali, 1 Ekim Salı günü saat 19.00’da açılış konuşmaları, tütsü yakılması ve stantların gezilmesiyle başlayacak. Bunu, Girne Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Friends Line Dance Grup gösterisi ve Niyal Öztürk’ün konseri izleyecek. Festivalin ilk gün Fikri Karayel’in vereceği konserle sona erecek.

2 Ekim’de saat 19.00’da Sultan Durusular konseri saat 20.00’de Kıbrıs Havaları Derneği’nin konseri ve saat 21.00’de de Serdar Tuksal Blues Quintet konseri yer alacak.

3 Ekim’in programında saat 19.00’da Turizm ve Folklor Araştırmaları Derneği (TUFAD) halk dansları gösterisi, 19.15’te Kıbrıs Liners Dance Grup dans gösterisi, 19.30’da Girne Anafartalar Lisesi Salsa Dans Grubu gösterisi, 20.00’de Girne Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu Solistler Geçidi konseri var.

Zeytin Festivali’nde 4 Ekim’de saat 19.00’da Şair Mehmet Kansu, Öğretim Üyesi- Şair Emel Kayagözlü, Müzisyen Özkan Pastırmacıoğlu, Şair -Öğretmen Şirin Zaferyıldızı, Şair-Yazar Hasibe Şahoğlu, Şair Ruhsan İskifoğlu, Yazar Ejdan Sadrazam, Öğretim Üyesi-Yazar Mihrican Çetinkaya Aylac, Şair-Yazar Ayşe Tural, Şair Dervişe Güneyyeli Kutlu ve Araştırmacı Yazar Ali Nesim’in katılacağı “Yazar ve Şairler Etkinliği”; saat 20.00’de ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü Mojo pin Müzik Topluluğu konseri, 21.00’de Girne Tango Kulübü dans gösterisi ve ardından da Latino Turco konseri yer alacak.

5 Ekim’de saat 19.00’da Girne Belediyesi Halk Dansları Topluluğu halk dansları gösterisi, 19.15’te Kıbrıs Sanat Derneği tango dans gösterisi, 19.30’da Tolga -Ateş Gösterisi, 19.45’te Grup Ezgi konseri ve 21.00’de de Grup Rast konseri sunulacak.

Festivalin son günü olan 6 Ekim’de saat 15.00’te zeytin fidanı dikimi yapılacak.

16.00-18.00 saatleri arasında çocuk etkinlikleri; yüz boyama,- Girne Belediyesi Çocuk Sanat Atölyesinin Uygulamalı Atölye Çalışması, saat 16.00’da Muhtarlık Binasında Zeytin Yağlılar Lezzet Yarışması, saat 17.00’de Girne Atış Poligonu’nda Girne Avcılık – Atıcılık Kulübü Atış Turnuvası final ve ödül töreni, saat 18.00’de Girne Belediyesi Halk Dansları Topluluğu halk dansları gösterisi, 18.15’te Çocuk Kukla Tiyatrosu, 18.30’da Bravo Children konseri ve 20.00’de de Dolapdere Big Gang final konseri yer alacak.

AYGIN: “ZEYTİN, ZEYTİN ÜRÜNLERİ VE GİRNE’NİN TURİSTİK TANITIMI”

Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın, festivalle ilgili basın toplantısında yaptığı konuşmada; zeytin ve yan ürünleri yanında Girne’nin turistik tanıtımını yapma amacıyla düzenledikleri Zeytin Festivali’nin bu yıl 12’sini gerçekleştirecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, organizasyonun ülke genelinde önemli bir etkinlik haline geldiğini kaydetti.

Festivalde; zeytin ve yan ürünlerinin Kıbrıs Türk kültürüne yaptığı katkıları ön plana çıkarmaya çalıştıklarını ifade eden Aygın, etkinlikler kapsamında birçok turistik, kültürel ve sanatsal aktivitelere de yer vereceklerini söyledi.

“ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI BORSASI KURULMASINA ÖNCÜLÜK ETMESİNİ İSTİYORUZ”

Festivalin ülkede zeytin ve zeytinyağı ile ilgili bir borsa kurulmasına öncülük etmesini de istediklerini de ifade eden Aygın,  yerli ve yabancı sanatçıların sahne alacağı organizasyonun dopdolu geçeceğini kaydetti.

HALA SULTAN ZİYARETİ HABERLERİNE TEPKİ

Bu arada Aygın, Girne Belediyesi’nin 2’nci Bahar Projesi kapsamında yaşlılara yönelik düzenlediği Hala Sultan Tekkesi ziyaretiyle ilgili, “Güney’deki otobüs şirketini tercih ettikleri” yönünde basında yer alan haberleri, gerçekleri yansıtmadığı gerekçesiyle eleştirdi.

Aygın, KKTC otobüslerinin Güney Kıbrıs’a yönelik hizmet veremediğini hatırlatarak, bu nedenle Güney’den otobüs kiralamak zorunda kaldıklarını anlattı.