Halkın Adalet Konseyi (HAK)  KKTC Ülkü Ocakları ve Akdeniz Karpaz Üniversitesi (AKÜ) Mustafa Kemal Atatürk’ün 75’inci ölüm yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı.

HAK Genel Başkanı Avukat Mustafa Ulaş yayınladığı mesajda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü 75’inci ölüm yıldönümünde saygı, özlem ve rahmetle andıklarını dile getirerek, onun fikir, eylemleri yanında dünyada verdiği ilk Kurtuluş Savaşı ile tüm mazlum devletlere örnek bir lider olduğunu kaydetti.

K.K.T.C. Ülkü Ocakları Genel Başkanı Adem Yurdagül ise Mustafa Kemal Atatürk’ü 75’inci ölüm yıldönümünde bir kez daha sevgi ve minnetle  andıklarını belirterek, onun Türkiye Cumhuriyeti ile Türk Milleti’nin geleceği  hakkında söylediği bir sözüne vurgu yaptı:

“Her şeye rağmen muhakkak bir ışığa doğru yürümekteyiz. Bende bu imanı yaşatan kuvvet, yalnız aziz memleket ve milletimin hakkındaki sonsuz sevgim değil, bugünün karanlıkları, ahlâksızlıkları, şarlatanlıkları içinde sırf vatan ve hakikat aşkıyla ışık serpmeye ve aramaya çalışan bir gençlik görmemdir.”

Açıklamasında önceki gün Gazimağusa’da gerçekleşen vatandaşlara taş atma olayının PKK sempatizanları tarafından yapıldığını iddia eden Yurdagül, olayın basına yanlış aksadığını doğrusunun; taşın Kürt öğrenciler tarafından değil PKK üyesi ve sempatizanları tarafından atıldığı şeklinde olduğunu ileri sürdü.

Olayda halk ile esnafın zarar gördüğünü ve zanlıların yakalanmasını talep eden Yurdagül, KKTC Ülkü Ocakları üyelerine de sağduyu çağrısında bulundu.

Akdeniz Karpaz Üniversitesi (AKÜ)  Rektörü Prof. Ali Şen de mesajında,  Asrın Lideri, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü  sevgi, saygı, gönül borcu ile yad etme ve şükranla anma asli vazifeleri olduğunu ifade etti.

Şen, Aziz hatırasının en büyük eseri  olan egemenlik, cumhuriyet, özgürlük ve demokrasinin bütünleştiği İlke ve İnkilaplarının hala ortak his çerçevesinde korunduğunu da belirtti.