Kalkanlı’da kırsal kesim arsası alma hakkı kazanan 109 gence törenle belgeleri verildi.

Kalkanlı Spor Kulübü’nde gerçekleşen törene, İçişleri Bakanı Kutlu Evren, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner, Merkez Kaymakamı Ahmet Arslan, Güzelyurt Kaymakamı Tevfik Direnç, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, UBP Milletvekilleri Ersin Tatar, Zorlu Töre, bazı üst düzey yetkililerle hak sahibi gençler katıldı.

İçişleri Bakanı Kutlu Evren ile Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar’ın açılış konuşmalarıyla başlayan tören, hak sahiplerine belgelerin verilmesiyle sona erdi.

EVREN

İçişleri Bakanı Kutlu Evren yaptığı konuşmada, kırsal kesim dağıtım programı kapsamında Kalkanlı’da hak sahibi gençlere belgelerini vermek için geldiklerini söyledi.

Geçen günkü çalışmayı teknik arıza nedeniyle iptal etmek zorunda kaldıkları için özür dileyen Evren, Kalkınlı’daki arazilerin ancak Kalkınlılara yeteceğini belirtti.

Güzelyurt ve yöresinde 5 ay önce yaptıkları sosyal konut projesi kapsamında arazilerin ayrıldığını belirten Evren, ancak gerek belediyeler yasası gerek finansmandan kaynaklanan sıkıntılar yanında erken seçimin de gündeme gelmesiyle bugün sadece Kalkınlı’daki 109 hak sahibine belgelerini verebildiklerini kaydetti.

Arsaların hak sahiplerine hayırlı olmasını dileyen Evren, geçmiş dönemler de dahil olmak üzere arsaların alt yapılarında sıkıntılar bulunduğunu ancak bunların Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nden alınan fon ile çözüldüğünü söyledi.

1’inci etap altyapıların ihaleleri bittiği ve işlemlerin başlamak üzere olduğunu ifade eden Evren, 2 ve 3’üncü etap altyapı çalışmalarının sürdüğünü ve Kalkanlı’nın da 2. etap altyapıları dahilinde olduğunu belirtti.

Evren, bu altyapıların yapımı için yaklaşık 40 milyon TL’lik bütçe hazırlandığını ve bunların su, elektrik, kaldırımlarının da gelecek yıl içerisinde yapılacağını, kimsenin endişe duymamasını istedi.

ÖZÇINAR

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar ise, Hükümetin hak sahiplerine kırsal kesim arsası dağıtım işlemlerinin devam ettiğini belirterek, bu kapsamda Kalkanlı’da hak sahiplerine arsalarının verilmesinden mutluluk duyduklarını belirtti.

Bu alanda hizmetleri bütünleştirme, yerel yönetim ağı içerisinde hizmet kalitesini geliştirmenin ana ilkeleri olduğunu ifade etti.

Güzelyurt Belediyesi’nin Hükümet ile birlikte yaptığı ortak çalışmaya değinen Özçınar, belediyenin bölgede toplu konut projelerinin yaygınlaştırılmasını istediği ve bu yönde belediyeler yasasında değişikliğe gidildiğini aktararak, ancak erken seçim uygulamasının yasasının tehir edilmesine neden olduğunu söyledi.

Sürecin seçim sonrasında devam edeceğini belirten Özçınar, toplu konut projesinin Güzelyurt Belediyesi -İçişleri Bakanlığı ortak projesi şeklinde hayata geçeceğini kaydetti.