GAZİMAĞUSA’NIN DEĞİŞEN ÇEHRESİ
Geçen hafta Gazimağusa’ya gittim ve biraz gezme şansım oldu. En son yerel seçimler öncesi gitmiş ve dolaşma imkanı bulmuştum.

Lefkoşa’dan başka bir yere gitmem ve yaşamam derdim ama sanki fikrim değişecek gibi…

Neden mi?

İlk önce Gazimağusa’ya aşık ve kendini şehrine adamış, en önemlisi de inanmış bir başkan var. Aşk ve inanmak insana her şeyi yaptırır.
Başkan Arter’in, göreve gelmesinini ardından personele huzur ve güven vererek icraatlara başladığını görüyoruz. Çünkü belediyeye girdiğimde çalışanların yüzündeki tebessüm ya da gülücükler insanı ne kadar huzurlu bir yere geldiğinin farkına varmasına imkan sağladığı gibi, huzurun olduğu yerde de başarının olacağı fikrini pekiştiriyor.

İnsana hizmet, hakka hizmettir.

Basından takip ettiğim kadarıyla belediye bünyesinde birçok aktivite ve projeler gerçekleşmiş ve gerçekleşmesi içinde Başkanın yakın ekibi çok muntazam bir şekilde üretime geçmiş

Nerden mi biliyorum?

Personelle ve bölgede faaliyet gösteren sivil toplum örgütü yetkilileri ile yaptığım görüşmeler sonucunda insanlardaki umut ve çalışma azmini görmemek mümkün değil.

Belediye Başkanlığı görevini Haziran 2014’te görevi devralan Sayın Arter’in Sanat, Kültür, Edebiyat gibi birçok alanda yapılan aktiviteleri dinlediğimde kısa zamanda bu kadar hizmet projelerini gerçekleştirmenin aslında memleket aşkı ile eşdeğer olduğunun farkına vardım.

Köpek Barınağı , Rehabilitasyon Merkezi Projesi, Çanakkale Şehitliği Çevre Düzenleme Projesi, Kombos Meydanı Çevre Düzenleme Projesi , Perşembe Pazarı, hendek projeleri benim dikkatimden kaçmayan ve bölgeye nefes aldıran, fark yaratan projelerden birkaçı.

En önemlisi belediyenin uzun yıllardır yönetimi sırasında hoş olmayan birliktelikler ve şaibeli icraatların kapsını aralarken , Başkanın aslında geçmişi irdelemek gibi bir derdi olmadığını, geleceğe yönelik gerçekleştirilen yatırımlarla vatandaşına hizmet götürmek istediğini de öğrendim. Çünkü; kavga
meraklısı olmayan Arter’in icraat adamı olduğunu da duyunca bu dosyalarımı ileriki bir zamanda açmak üzere rafa kaldırdım.

Başkanın mütevazi bir ekibi olduğunu da öğrendim. Yanında sürekli olan, “çiçeklerle bezenmiş daha güzel bir Gazimağusa yaratmak amacıyla çıktığın bu yolda bizlere neler yapabileceğini gösteren Başkanım, yüreğine sağlık” diyen danışmanı Mücahit Kaya ile de ayaküstü görüşmem oldu. Vatandaşın derdinden anlayan, kibar ve beyefendi bir arkadaş. Böylesi bürokratlarda bu memlekette varmış dedirtecek bir arkadaşımız.

Şimdi insanlar bana diyecek ki hayrola Güven! Neden İsmail Arter’i ve ekibini övüyorsun?

Bu soruyu sormakta da haklılar tabii ama 2014’ten beri İsmail Bey ve arkadaşlarını tanımadığım için bir basın mensubu olarak kendime kızıyorum. Kızıyorum ki güzel işler yapan inanların da bu memlekette anlatılması gerektiğini düşünüp bu konuda ki eksikliğimi gidermenin de bir vatandaşlık görevi olduğuna inandım

Tabii sizler alıştınız yağ çeken basıncı arkadaşlara, mammayı kapanlara, ihalelere ortak olanlara, iş adamları getirtip komisyoncuklar alanlara, Bakanlarla ve siyasilerle yurt dışına çıkıp tatilcikler yapanlara, her yıl araba değiştirenlere. Yıllardır bazı basın mensubu arkadaşlar(herkes değil) maalesef bu mesleği de bu düşüncelere maruz bırakmışlar

Onlarda olacak ki bizler ortaya çıkalım ve yarattıkları tahribatları onaralım.

Hak yolunda hizmet eden herkese selam olsun!