Gün içinde tükettiğimiz bir takım yiyecekler yedikçe acıkmamıza neden olabilir. yedikçe acıkmamıza neden olan yiyecekler nelerdir diye merak ediyorsanız yedikçe acıktıran 10 besini sizlere açıklayabiliriz.

Gün içerisinde acıktığımızda açlığımızı gidermek için hemen bir şeyler atıştırmak isteriz. Ancak bilmeden tükettiğimiz bazı gıdalar yedikçe yememize neden olabilir. Genellikle bu gibi durumlarda kendimizi suçlarız ve midemizin adeta dipsiz bir kuyuya dönüştüğünden şikâyet ederiz. Ancak bu durumu yaşamanızın sizinle bir alakası yok. Sürekli yemek yeme isteğinizin nedeni genellikle tükettiğiniz yanlış besinlerden kaynaklanıyor olabilir. Bu nedenle sizler için yedikçe acıktıran 10 besini açıklayacağız…


İşte yedikçe acıktıran 10 besin…


Yedikçe acıktıran besinlerin en başında beyaz ekmek yer alıyor. Beyaz ekmek kan şekerinizi hızlı bir şekilde yükselttiği için bir süre tok hissetmenizi sağlayacak ancak ardından hemen acıkmanıza neden olacaktır. Bu nedenle beyaz ekmek tüketmek yerine tam buğday unundan yapılan ekmekleri yemeye gayret gösterebilirsiniz. Tam tahıllı ve tam buğdaylı ekmeklerin içerisinde yüksek posa bulunduğu için uzun süre tok kalmanızı sağlayacaktır.

Pul biber
Pul biber yağ yakıcı özelliği ile bilinse de yedikçe acıktıran besinler arasında yer almaktadır.


Tarçın
Tarçında pul biber gibi yağ akıcı özelliği olan baharatlar arasında yer alır. Ancak tarçının da yedikçe acıktıran yiyecekler arasında yer aldığı biliniyor.


Pilav
Beyaz pirinç içerisinde yüksek oranda nişasta barındırmasından dolayı yedikçe acıktıran besinler arasında yer almaktadır. İçerisinde yer alan yoğun nişastadan dolayı beyaz pirinç pilavı bir anda kan şekerinizin yükselmesine bir anda ise kan şekerinizin düşmesine neden olabilir.


Mısır
İçerisinde glisemik barındırmasından dolayı mısırda kan şekerini anlık olarak yükselten besinler arasındadır. Bu nedenle diyet yapan kişilere genellikle önerilmez.


Muz
Muzda sağlık açısından oldukça yararlı bir meyvedir ancak mısırda olduğu gibi muzunda içerisinde glisemik fazladır. Bu nedenle diyet yapan kişilere önerilmez. Aynı zamanda glisemik indeksi fazla olan diğer besinlerde şu şekildedir; incir, üzüm, kavun, greyfurt, Trabzon hurması…


Hamur işi ve Poğaça
Poğaça gibi ürünlerin içerisindeki tuz oranı yüksektir. Bu nedenle vücudumuza girdiklerinde şekerle aynı etkiyi yaratırlar. Yani tuz vücuda ne kadar girerse kan şekeri de o kadar yükselecektir. Bu durum da daha çok acıkmanıza ve daha çok yemek yemenize neden olacaktır. Beyaz undan poğaça yapmak yerine tam tahıllı unları tercih etmenizde fayda var.


Sakarin
Bilim insanlarının yaptığı araştırmalara göre, içerisinde kalori bulunmayan ve yapay olan tatlandırıcılar insülin üretimini tetikleyerek açlık hissinin artmasına neden oluyor. bu nedenle yedikçe acıkmanıza neden olacak gıdlardan birisi de yapay tatlandırıcılardır.


Meyve suyu
Meyve suları içerisinde posa bulundurmadığından dolayı kana çok çabuk karışarak kan şekerini yükseltirler bu nedenle meyve suyu yerine meyveleri posalarıyla birlikte tüketmek daha faydalı olacaktır.


Patates
Patates içerisinde bolca nişasta bulundurmasından dolayı kan şekerini hızlı bir şekilde yükslterek aynı şekilde aşağıya çeker. Bu nedenle diyet yapanların patates tüketilmesi tavsiye edilemez.


Havuç
Havucun kalorisi ve glisemik indeksi diğer sebzelere göre daha yüksektir. Bu nedenle birçok faydasının yanı sıra acıktırıcı özelliği olan havucu tüketirken de dikkatli olunmasında fayda var.