Geçtiğimiz yılın Eylül ayında Facebook’un otomatik başlayan video testlerine başladığını ve sonrasında reklamlarda otomatik başlama özelliğini devreye aldığını görmüştük. Video konusunda yeni önerileri sunma gibi farklı özellikleri de test eden Facebook dün yaptığı bildirimle videoların otomatik başlayacağını paylaştı.

Otomatik başlayan videolar daha önceki yazılarda belirttiğimiz gibi sessiz başlıyor ve kullanıcının tıklamasıyla sesli duruma geçiyor. Kullanıcının videoya ilgisini artırmak için Facebook’un devreye aldığı özelliğe ilgisiz kalmak mümkün değil zira GIF’i desteklemeyen sosyal ağın haber akışında ilk defa hareket eden fotoğraflar dizisi var.

Kullanıcı etkileşimini artıracak otomatik başlayan videolar, özellikle ülkemizdeki Facebook kullanıcıları bekleyen önemli bir problemi barındırıyor. Sadece webde değil mobilde de gelen otomatik başlayan videolar ülkemiz internet kullanıcısının sınırlı olan data paketini tüketmeye aday.

Bunu göz önünde bulunduran Facebook kullanım seçeneklerinden videonun otomatik başlamasını düzenleyici seçenekleri de barındırıyor. Otomatik başlayan videoları düzenlemek için;

Web için;
 Facebook ayarlarına direkt giderek videoların otomatik açılıp açılmamasını düzenleyebilirsiniz. Aşağıda ekran görüntüsünü bulabilirsiniz.

kapali-700x119

iOS için;
iPhone’unuzun Ayarlar uygulamasından Facebook>Ayarlar yolunu izleyerek otomatik video başlamasını açık, kapalı veya sadece Wi-fi’da olarak düzenleyebilirsiniz.

ios-facebook-700x375

Android için;
Facebook uygulamasının içerisinden Uygulama Ayarları bölümüne tıklayarak video başlamasını açık, kapalı veya sadece Wi-fi’da olarak düzenleyebilirsiniz.

android-facebook