Bulaşık Makinesinde Turşu Yapımı

Şu dönemlerde pek çok hanım kış hazırlıklarına başladı veya başlamak üzere. Bu gün sizlere son derece kolay bir şekilde turşu yapmayı anlatacağız. Önerimiz sayesinde hem pratik hem de hızlı turşu yapmayı öğreneceksiniz. Bulaşık makineleri bulaşıkları yıkamak açısından hanımların en büyük yardımcısı. ama bulaşık makinesinin tek işlevi bu değil. Pratik ev hanımlarının en büyük yardımcısı olan bulaşık makineleri aynı zamanda konserve ve turşu yapımı için de imdadınıza yetişiyor. Evet kulağa biraz değişik geldiğinini farkındayız ama, bulaşık makinesinde yapacağınız turşu son derece hızlı, pratik ve lezzetli. Üstelik hemen yenilebilir olması da büyük avantaj. Bildiğiniz gibi, turşunun epey bir süre beklemesi gerekli yenilebilir hale gelmesi için. Ama önerimiz sayesinde yaptığınız turşuyu hemen afiyetle yiyebilirsiniz. Bulaşık makinesinde turşu yapımı için gereken malzemeleri saydıktan sonra hemen tarifimize geçelim.

bulasik_makinesinde_tursu

Bulaşık Makinesinde Turşu Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • Lahana Dışında Dilediğiniz bir Tuşu malzemesi, (biber,havuç,salatalık,fasulye vb.)
  • 800 ml lik kavanoz
  • 1 çorba kaşığı kalın tuz
  • 5 çorba kaşığı sirke
  • Sarımsak
  • Maydonoz ya da kereviz sapı
  • Su

bulasik_makinesinde_tursu_yapimi

Bulaşık Makinesinde Turşu Yapımı

Lahanayı turşumuza dahil etmeyişimizin nedenini açıklayalım öncelikle. Lahana bol miktarda sülfür gazı içerir. Normal şekilde lahana turşusu yapılırken de her gün turşu kavanozunun ağzını açıp gazını almak gerekir. Bu sebeple de bulaşık makinesinde turşu yapmak için lahana uygun bir sebze değildir. Şimdi tarifimize geçelim.

bulasik_makinesinde_tursu_tarifi

Malzemeleri bol su ile yıkayın. İsterseniz tek çeşit isterseniz karışık şekilde tuşunuzu yapabilirsiniz. Yıkadığınız malzemeleri kavanoza doldurun.  Üzerine tuz ve sirkeyi içerisinde erittiğiniz suyu ilave edin. Ağızlarını sıkı bir şekilde kapatın. Bulaşık makinesine yerleştirin. Alt veya üst sepet olabilir. Bulaşık makinenizi en yüksek ısılı ve en uzun programa ayarlayın. Bulaşık makinenizin çalışması bittiğinde kavanozları yere koyun ve soğumalarını bekleyin. Soğuduktan sonra, turşunun tadına bakabilirsiniz. Turşunun tadını çok beğeneceksiniz. Ama biraz daha beklemesi gerektiğini düşünürseniz, bir kaç gün tüketmeden mayalanmasını bekleyin. Bu şekilde turşunuz hem pastörize olacak. Hem de konserve gibi olacağında, uzun süre bozulmadan saklayabileceksiniz.