Bu Da Diyet Hamur İşi
Yemek yemek birçok insanın en büyük tutkularından. Kilo almaktan yakınanlar için ise, sağlıklı malzemelerden yapılabilecek tarifler mümkün.

“Yiyip yiyip kilo almayanlardan olmak istiyorum” dediğinizi duyar gibiyiz. Artık bu da mümkün. Sevdiğiniz fast food ve hamur işi yemeklerini biraz daha sağlıklı malzemeler ile yaparak kilonuzu koruyabilir hatta kilo verebilirsiniz. İşte size birkaç öneri:

Dereotlu fit poğaça


Malzemeler:

2 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2,5 su bardağı tam buğday unu
1 yemek kaşığı kabartma tozu
2 çay kaşığı tuz
1 rendelenmiş havuç
Bolca dereotu
Lor peyniri
Çörek otu
Keten tohumu

Hazırlanışı:
Yumurta, yoğurt ve zeytinyağını birleştirip, yavaş yavaş unu ilave edin. Kabartma tozu, tuz, havuç, dereotu ve peyniri de ekleyip, hamuru güzelce yoğurun. Elinizle istediğiniz büyüklükte parçalar koparın ve şekil vererek pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı, ardından çörek otu ve keten tohumu serpiştirip 180 derecede 25 dk pişirin.


Karnabaharlı pizza

Malzemeler:


1 karnabahar
2 yumurta
100 gr Diyet kasar

Sosu için;

1 domates rendesi
Fesleğen
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber ve domates salçası

Hazırlanışı:
Karnabaharları rondodan geçirip, kısık ateşte 5 dk kavrulur. Soğuduktan sonra yumurta ve kaşarla karıştırılıp hamur haline getirilir. 25 dakika 200 derecede pişirilir. Sos için yukarıda belirtilen tüm malzemeler 1 bardak suda kaynatılır ve blenderdan geçilir. Yarı pişmiş hamurun üzerine sos ve seçilen malzemeler konur. Ardından da 20 dk pişmeye bırakılır.

Fit brownie

Malzemeler:


2 adet yumurta
1 çay bardağı keçiboynuzu özü / pekmezi
Yarım çay bardağı süt
2/3 çay bardağı kakao
1,5 su bardağı tam buğday unu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı fındık
50 gram en az % 70 kakao oranında bitter çikolata.

Hazırlanışı:
Fırını 180 dereceye ayarlayın ve tepsinize pişirme kağıdı serip kenara alın. Fındık ya da ceviz kullanacaksanız tavada hafifçe kavurun. Yumurtaları pekmez veya keçiboynuzu özü ile köpük köpük olana dek çırpın. Sütü, kakaoyu ekleyin kaşıkla karıştırın. Unu kabartma tozunu, fındıkların yarısını ve parçaladığınız bitter çikolatanın yarısını ekleyin, kaşıkla karıştırmaya devam edin. Karışım homojen hale gelince fırın kabına dökün, kıvamının koyu olmasından korkmayın. Üzerine ayırdığınız fındıkları ve bitter çikolatayı serpin. Hazırladığınız brownieyi önceden180 derece ısttığınız fırında 12 dakika pişirin.