TÜK hepimizin. TÜK’ü biz kurtaracağız.

Birlikte yaşatacağız!

Erülkü Süpermarket olarak, ülkemizde yeni kaosların yaşanmasını arzu etmiyoruz. Kurumlarımızın KTHY, Sanayi Holding ve Eti'nin kaderini paylaşmasını ve teker teker kapatılmasını istemiyoruz. Bu düşünceden hareketle, halkımızın özünü yansıtan kurumlarından biri olan, Toprak Ürünleri Kurumu'nu yaşatma projesini biz de destekliyoruz.

Ancak bu projeden doğması muhtemel bazı fedakarlıkların yükünü sadece vatandaşlarımızın omuzuna yüklemek niyetinde değiliz. Erülkü Süpermarket olarak elimizi taşın altına koyuyoruz. TÜK'ün yaşatılması için ortaya çıkan fon farkını ürün fiyatlarımıza yansıtmıyor, bu ürünlere ZAM YAPMIYORUZ!

Kurumlarımıza sahip çıkmanın, geleceğimize sahip çıkmak olduğu, geleceğimize sahip çıkmanın ise halkımıza sahip çıkmak olduğu gerçeğinden hareketle, hiçbir mazaretin arkasına sığınmadan tüm iş dünyasını da bu fedakarlığa ortak olmaya davet ediyoruz. Fırsatçılık yok, zam yok, fedakarlık var...

Açıklama Metni;

Eylem planını destekliyoruz

Erülkü Süpermarket olarak, halkımızın özünü yansıtan kurumlarımızdan biri olan, Toprak Ürünleri Kurumu’nun yaşatılması için hazırlanan eylem planına eksiksiz uygulanması ve bu günlere gelinmesinde, sorumluluk sahibi olanlar hakkında gerekli işlemlerin başlatılması koşulu ile tam destek veriyoruz.

Fırsatçılık yapmıyoruz. ZAM yapmıyoruz!

Erülkü Süpermarket olarak bu desteğimizi sadece sloganlarda ve sözde bırakmıyor, biz de elimizi taşın altına koyuyoruz. Alınan bu kararlarla marketimizde satılan bazı ürünlerde ortaya çıkacak fon farkını fiyatlarımıza yansıtmıyor, bu ürünlere kesinlikle fon kaynaklı zam yapmıyoruz.

Halkın kurumlarına sahip çıkıyoruz!

Toprak Ürünleri Kurumu’nun, Kıbrıs Türk Hava Yolları, Sanayi Holding ve Eti’nin kaderini paylaşmasını, kurumlarımızın teker teker kapanmasını istemiyoruz. Bizler de Kıbrıs Türk Halkı gibi Toprak Ürünleri Kurumu’nun sürdürülebilir bir yapıya kavuşturularak yaşatılmasını istiyoruz.

Ülkede yeniden kaos istemiyoruz!

Ülkemizde daha önce kapanan kurumlarımızdan dolayı, işini, aşını kaybetmiş insanların sokaklarda yaşadığı acı dolu günleri hep birlikte yaşadık. Bu kaos dolu günlerin, ülkemizde bir kez daha yaşanmasını arzu etmiyoruz. Bu kötü günler yeniden yaşanmasın diye kurumlarımızın, yapılan hatalardan dersler de çıkarılarak, çağa uygun, doğru bir yönetim anlayışı ile halka hizmet vermeye devam etmelerini istiyoruz.

Kurumlarımızı kimseler değil bizler yaşatmalıyız.

Bu kurumlar bizim kurumlarımız. Bu kurumları iyisi ile kötüsü ile, hatasıyla sevabıyla yöneten, yönetmesi gereken de bizleriz. Belli deönemlerde yapmış olduğumuz yönetsel hataların bedellerini sürekli bir şekilde bizim dışımızda birileri tarafından ödenmesini beklemek doğru ve adil bir davranış değildir. Görülmektedir ki halk olarak biz elimizi taşın altına koymadığımızda, bu kurumlarımızı ya kapatıyoruz ya da satmak zorunda kalıyoruz. Kurumlar bizimse ve bizim kalmasını istiyorsak, hata yapanlara gerekli cezaları vererek, ortaya çıkan sorumluluğu da hep birlikte üstlenerek kurumlarımızı ayağa kaldırmalıyız...

Tüm iş dünyasını fedakarlığa davet ediyoruz.

Buna benzer toplumsal duyarlılık ve sorumluluk gerektiren konularda, Kıbrıs Türk halkının bir ferdi ve iş insanları olarak bizler de sorumluluk üstlenip, elimizi taşın altına koymalıyız.

Kurumlarımıza sahip çıkmanın, geleceğimize sahip çıkmak olduğu, geleceğimize sahip çıkmanın ise halkımıza sahip çıkmak olduğu gerçeğinden hareketle, hiçbir mazaretin arkasına sığınmadan tüm iş dünyasını bu fedakarlığa ortak olmaya davet ediyoruz.

Saygılarımızla,

Erülkü Süpermarket Yönetim Kurulu