Ercan Havaalanı'na haciz şoku


Ercan Havaalanı İşletmecisi T&T Airport hakkında haciz kararı çıktı.

Vergi Dairesi açıkladı: 3 Milyon Euro’dan fazla vergi borcunun ödenmemesi nedeniyle, şirketin gelirlerine haciz konuldu. Maliye Bakanlığı, ödenmemiş vergi borcu nedeni ile T&T Havalimanı İşletmeciliği İnşaat Sanayi Ticareti Şirketi Limited’in gelirlerine haciz kondu.

Gelir ve Vergi Dairesi Müdürü Özdemir Kalkanlı’nın Kıbrıs Manşet’e verdiği bilgiye göre, T&T şirketinin vergi borcu itirazı ile yaptığı başvuru sonucunda Yüksek İdare Mahkemesi vergi borcunun ödenmesi yönünde karar üretmişti. Kalkanlı, T&T şirketi bu karara uymayarak faizleriyle birlikte 3,197,000.-Euro’dan fazla vergi borcunu ödememesi nedeni ile şirketin gelirlerine haciz konulduğunu belirtti.

Kalkanlı, T & T Airporta ödemeleri bulunan Pegasus , Atlas Global ve Adem Kaner şirketlerine kararın tebliğ edildiğini ve ilgili firmaların ödmeelerini T & T Airporta değil Vergi Dairesine yapmaları gerektiğinin kendilerine bildirildiğini  söyledi.

Buarada  Yenidüzen gazetesinin haberine göre Yenidüzene haciz kararını doğrulayan T&T Airport Genel Müdürü Özçelik, ‘Hacizin ne kadar olduğuna vakıf değilim. Devletten de bizim alacaklarımız var’ şeklinde konuştu. Konuyla ilgili detaylı açıklama yapacaklarını ifade eden Serhat Özçelik, Bu tek yönlü bir işlem olarak gözüküyor. Ama tek yönlü bir işlem değil çift yönlü bir işlemdir. Konuyla ilgili ilerleyen saatlerde basın açıklaması yapacağız’ ifadelerini kullandı.

Özçelik’in iddialarının sorulduğu Vergi Dairesi Müdürü Özdemir Kalkanlı ise Kıbrıs Manşete yaptığı açıklamada, T & T Airportun devletten kesinleşmiş herhangibir alacağının bulunmadığını, dolayısıyla herhangibir mahsuplaşma işleminin yapılamayacağını söyledi. Kalkanlı işbu haciz kararına konu alacaktan ayrı olarak T&T Airporttan KDV alacakları olduğunu onunla ilgili işlemlerin ise halen devam ettiğini belirtti.