Bankacılar doların küresel zayıf seyrini sürdürmesi nedeniyle dolar/TL’nin yönünü yukarı çevirmesini öngörmüyorlar. Ancak kurda 3.50 altında kalıcı bir seyir için de yeterli neden görmüyorlar.

Bankacılar enflasyondaki yüksek seyir, olası bir kabine revizyonu, jeopolitik riskler nedeniyle kurda 3.50’nin altından başta kurumsal olmak üzere döviz talebi görmeyi bekliyorlar ve bu seviyenin altında kalıcılık için yeterli gelişmenin oluşmadığını belirtiyorlar.

JEOPOLİTİK GELİŞMELER İZLENİYOR

Diğer taraftan piyasalarda, Suudi Arabistan başta olmak üzere bazı Arap ülkelerinin İran’ı ve İslamcı grupları desteklediği suçlamasıyla Katar ile ilişkileri kesmesi ardından bölgedeki gelişmeler izleniyor.

Her ne kadar ekonomi yönetimi sorunun Türkiye’ye makro bir etkisini beklemese de piyasalar sürecin nasıl ilerleyeceğini ve bölge ülkelere bunun bir yansıması olup olmayacağını yakından izliyor. Ancak henüz fiyatlamalara yansıyan bir olumsuzluk bulunmuyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise dün akşam yaptığı açıklamada Suudi Arabistan başta olmak üzere bazı Arap ülkelerinin ilişkilerini kestikleri Katar’a yönelik yaptırımları doğru bulmadığını, Türkiye’nin Katar ile ilişkilerini geliştirerek sürdüreceğini söyledi.

Tahvil bono piyasasında ise 10 yıllık gösterge olan 24 Şubat 2027 itfalı tahvilde bileşik faiz dün spot kapanışta ortalama yüzde 10.39 valörde son işlem ise yüzde 10.34 oldu. Öte yandan iki yıllık yeni gösterge olan 15 Mayıs 2019 itfalı tahvilin ortalama bileşik faizi dün spot kapanışta yüzde 10.99 seviyesiydi.