Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın ara Para Politikası Kurulu toplantısında faiz oranlarında güçlü bir artışa gitmesinin ardından sert bir şekilde düşerek 2,1735'e kadar gerileyen dolar/TL yeniden 2.23'ün üzerine çıktı 

Öte yandan Merkez Bankası, bugünden itibaren ek sıkılaştırma uygulamasını sona erdirdiğini açıkladı.

Garanti Yatırım Analisti Gökalp İçer, alıcı satıcı dengesinin alıcı lehine değiştiğini, yurtiçi piyasalarını açılmasıyla birlikte de kurumsal telebin arttığını ifade etti.

Doların 2.25'de soluklanmasını beklediğini belirten İçer, akşam FED'den doları destekleyici bir kararının gelmesi halinde kurun 2.25-2.28 seviyesine gelebileceğini söyledi

Öte yandan analistler, TL'nin ara PPK toplantı duyurusundan bu yana gördüğü en yüksek seviyeye göre yaklaşık yüzde 9 oranında değer kazandığına dikkat çekerek, bu seviyelerde yatay bir seyrin görülebileceğini, bu akşam açıklanacak ABD Merkez Bankası (Fed) kararları ve makroekonomik verilerin yön üzerinde belirleyici olacağını ifade ediyor..

DOLAR 2 HAFTANIN EN DÜŞÜĞÜNÜ GÖRDÜ

Bankalararası piyasada döviz kurları Para Politikası Kurulu'nun (PPK) sert faiz artırım kararının ardından iki haftanın en düşük seviyesine geriledi. PPK dün gece açıkladığı faiz kararıyla piyasa beklentilerinin de üzerinde bir adım atarak TL üzerindeki baskıyı hafifletti. 

PPK öncesinde düşüş eğilimi ile 2,27 seviyelerinde yatay bir seyir öne çıkarken, PPK kararından sonra uluslararası piyasalarda 2,1636 seviyesine kadar gerileyen Dolar/TL , içerde yeniden yükselişe geçti.  Dolar,  2,23 seviyesinin gördükten sonra bir miktar değer kaybetti.

EURO 3 LİRANIN ALTINA  İNDİ

Dün 3,10 seviyesinde seyreden euro/TL ise en düşük 2,96 seviyesini gördükten sonra şu dakikalarda yeniden 3 ,02 seviyesinden  işlem görüyor.

BORSA ŞAHLANDI 

Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, Merkez Bankası'nın güçlü faiz artırım adımından sonra güne 1.233,42 puanlık yükselişle 64.777,12 puandan başladı. Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri dünkü kapanışa göre ortalama yüzde 1,94 oranında değer kazanırken, bankacılık endeksi yüzde 2, holding endeksi yüzde 2,31 oranında yükseliş kaydetti.  

Teknik olarak BIST 100 endeksinin 65.500 seviyesinin direnç olarak takip edileceğini söyleyen analistler, bu seviyenin üzerinde pozitif görünümün kademeli olarak devam edebileceğini ve bu akşam saat 21.00'de açıklanacak Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC) kararlarının küresel piyasalarla birlikte yön üzerinde ana belirleyici olacağını kaydediyor.