BULUT İNŞAATTAN EV ALANLAR MAĞDUR

HERKES MAĞDUR:
Bulut İnşaat’tan evini teslim alan da alamayan da mağdur oldu. 2012 yılında Bulut İnşaat’tan ev alan, yaklaşık 150 kişinin evinin ya temeli hala atılmadı ya da yarım inşaat şeklinde kaldı. Evini teslim alabilen yaklaşık 300 kişiye ise koçan verilmedi. Bulutzedeler, hükümet yetkililerinin konuya el atmasını bekliyor
MAĞDURLAR ATEŞ PÜSKÜRDÜ: Bulut İnşaat mağdurlarından Nilgün Bey ve İlhan Askan, Temel Bulut’a ateş püskürdü. Kanser tedavisi gören Nilgün Bey, evin bitmemesi nedeniyle aylarca otelde konaklamak zorunda kaldığını anlatırken, Askan ise Bulut İnşaat’tan aldığı evden vazgeçtiğini ve artık sadece parasını geri istediğini söyledi
Ceren ÖZBİL
Bir dönem kampanyalar yaparak ülkede yüzlerce kişiye ev satan Bulut İnşaat Direktörü Temel Bulut, ardında yüzlerce mağdur bırakarak adadan ayrıldı. Bulut İnşaat’tan satın aldığı konutu teslim alan da alamayan da mağdur oldu. Evlerini teslim alanlara tapu verilmezken, yaklaşık 150 kişinin satın aldığı konutun ya temeli atılmadı ya da temeli atılı bir şekilde kaldı.
Bulut İnşaat Direktörü Temel Bulut, defalarca adaya gelip sorunları çözeceğini söylemesine rağmen sözünü tutmadı.
Paralarını geri alamadılar…
Bir kısım Bulutzede de evden vazgeçerek ev için ödediği parayı geri almak istedi. Ancak parasını geri almak isteyenlere de “paranız geri verilecek” denilmesine rağmen tek kuruş bile ödenmedi.
Bulut İnşaat’tan ümidini kesen Bulutzedeler hükümet yetkililerinin konuya el atmasını ve sorunu çözmesini bekliyor.
Bey: Mağduriyet üstüne mağduriyet yaşadım
Bulut İnşaat mağdurlarından Nilgün Bey, kendisi kanser tedavisi için İngiltere’de olduğu günlerde oğlu ile kız kardeşinin kızının giderek bu evi seçtiğini anlattı. Kıbrıs’a geldiğinde bu evin kendisine teslim edileceğini söylediklerini belirten Bey, ancak evin bir türlü teslim edilemediğini kaydetti.
“Aylarca otelde kaldım”
Oğlunun okulunun Kıbrıs’ta olması nedeniyle Kıbrıs’ta bir eve ihtiyaç duyduklarını kaydeden Bey, aylarca oğlunun okula gidip gelebilmesi için bu evi aldıklarını ve “Ev bitmiştir” de denilince Kıbrıs’a geri döndüğünü belirtti. Bey, Kıbrıs’a geldiğinde evin bitmemesi üzerine otele yerleştiğini ve aylarca otelde kaldığını anlattı.
“İsyan ettim”
İnşaatın durdurulup, şirketin mahkemelik olması üzerine isyan ettiğini belirten Bey, hasta olduğunu ve eve ihtiyacı olduğunu söylediğini de kaydetti. Bey, ardından kendisini Bulut İnşaat’ın yönetim kurulu toplantısına çağırdıklarını ve hastalıkla ilgili raporları görmek isteyip kendisine bir ev kiraladıklarını anlattı.
“Kiraladıkları evin de kirasını ödemediler”
Bey, hastalık raporları görüldükten sonra Bulut İnşaat yetkililerinin kendisine ev kiraladığını ancak o evin de kirasını ödemediğini anlattı. Şimdi kiralanan o evden de çıkarılmak üzere olduğundan söz eden Bey şu şekilde konuştu:
“Bana ev bitti dedikleri için eşyalarımı bile almıştım. Ancak ev bitmemiş ve o eşyaları dükkanlardan almam gerekiyordu. Ben gidip isyan çıkardığımda bana yardımcı oldular ev kiraladılar. Hala o evde kalıyorum. Ancak bu evin kirasının ödenmemesi nedeniyle beni o evden de çıkarmak istiyorlar. Hatta Bulut İnşaat yetkilileri de ev sahibine evden çıkarın dedi.”
“Bir kanser hastası bu kadar stresi kaldıramaz”
Kendisinin kanser hastası olduğunu söyleyen Bey, bir yandan tedavi görürken diğer yandan bu kadar stresi kaldırmasının çok zor olduğunu anlattı. Her 15 günde bir tedaviye gittiğini belirten Nilgün Bey bir an önce bu sorunların çözülmesini istedi.
Askan: Kandırıldık
Bulut İnşaat mağdurlarından İlhan Askan, 2012 yılının Ocak ayında Bulut İnşaat’tan konut aldığını ve aldığı bu konut için peşin 10 bin sterlin ödeyip, 100 ayda da 250 sterlinlik taksit yaptırdığını anlattı. Kendilerine evlerin 31 Aralık 2013’te teslim edileceğinin söylendiğini belirten Askan, ancak söylenen tarihte evlerini alamadıklarını kaydetti. Askan, bunun üzerine gidip yetkililerle görüştüklerini ve kendilerine 3 aylık opsiyon süreleri olduğunu ve bunu da kullanarak evlerini teslim edeceklerini söylediklerini ifade etti.
“Ne evimizi ne paramızı aldık”
31 Mart’ta da yine evlerinin kendilerine teslim edilmediğini belirten Askan, bunun üzerine şirkete giderek paralarını istediklerini ve yetkililerin kendilerine ancak 6 ayda ödeme yapabileceklerini söylediğini belirtti. Bunu da kabul ettiklerini kaydeden Askan, bu konuşmanın üzerinden neredeyse bir yıl geçtiğini ve buna rağmen tek bir kuruş bile ödeme yapılmadığını anlattı.
“Hem kira hem taksit ödedik”
Bulut İnşaat’ta taksit ödedikleri dönemde ayrıca kirada da kaldıklarını belirten Askan, 250 sterlin kiraya, 250 sterlin ise taksite yatırdıklarını ifade etti. Askan, her ikisini birden öderken çok zorlandıklarını ve sonuç olarak evlerini de alamadıklarını belirtti.
“Başka ev aldık”
Bulut İnşaat’ın yapacağı konutlardan ümitlerini kestiklerini ifade eden Askan, başka ev aldıklarını oraya yerleştiklerini söyledi. Askan, “Biz evden vazgeçtik. Biz paramızı geri istiyoruz. Bize paramızı geri versinler” dedi.
“Kampanyalar yaptılar”
Evlerin satılması için Bulut İnşaat’ın sürekli kampanya yaptığını belirten Askan, “Anneler Günü Kampanyası, Öğretmenler Kampanyası gibi birçok kampanya yapıldı” dedi. Bu kampanyaları duyan yüzlerce insanın da konut sahibi olmak için malı mülkünü satıp Bulut İnşaat’tan konut satın aldığını kaydeden Askan, kampanyalarla herkesin dolandırıldığını belirtti.

Havadis