Bora Jet’den vatandaşa ‘Büyük Çalım’

KTHY yöneticilerin ve siyasilerin hataları nedeniyle battıktan veya batırılmasına göz yumulmasından sonra bozulan fiyat dengesini fırsat bilen uçak şirketleri, vatandaştan astronomik bilet fiyatları talep etmeye devam ederken aylar öncesinde ucuza sattıkları biletlerin seferlerini de iptal ederek daha pahalı bilet satma açıkgözlüğü yapmaya başladılar.

BİLET FİYATLARI UÇUYOR

Larnaka-Ercan seferi yapan uçak şirketlerinin talep ettikleri bilet fiyatları 120-140 Stg arasında değişkenlik arzederken, İstanbul – Londra uçak bilet fiyatları da 140 Euro ile150 Stg. Değişirken, Ercan-Londra uçak bilet fiyatlarının hala daha 500—600 ile 680 Stg. Olması Kıbrıslı Türklerin tepkisine neden olmaya devam ediyor.

BORA JET’DEN BÜYÜK ÇALIM

Bilet fiyatlarına uygulanan astronomik rakamların dışında Türkiye kökenli Uçak Şirketleri özel günlerdeki uygulamaları ile de vatandaşı mali yönden sıkıntıya sokuyor. Bora Jet’den 2 ay evvel özel tarife gereğince 325.-TL Tutarında  Ercan – Adana  uçak bileti alan vatandaşlar,  seferin iptal edilmesi sonrasında zor durumda kaldı. Bora Jet’in İptal ettiği sefer sonrasında, başka şirketlere müracaat eden vatandaşlardan 800 TL.’e bilet ücreti talep edildi.

BAYRAM NEDENİYLE İPTAL ETTİ EK SEFER YAPARAK KASASINI DOLDURACAK

Bora Jet 2 ay önce sattığı bilet fiyatları sonrasında aldığı bilet paralarını kasasına koyduktan sonra seferini iptal etmesi ve yolcularını zor durumda bırakması tepkileri de beraberinde getirdi. Bora Jet’den bilet alan bir vatandaş, yaptığı açıklamada, bunun adına tek kelime ile rezalet derler. Ben eşim ile birlikte biletimi 2 ay önceden aldım. Eşimin bileti ile benim biletime toplamda 325 TL’den 650.-TL ödedim. Hesabımı kitabımı ona göre yaparak Adana’ya yapacağım ziyaret günlerini buna göre düzenledim. Bora Jet’in sahipleri veya yöneticileri birden ‘Hükmü Karakuşi’ misali seferi iptal ettik buyurdular. Başka şirketten bilet alayım dedim 800 TL kişi başı olmak üzere 1,600.-TL ücret ödemek zorunda kalıyorum . Bayram var sefer çok ama yolcu da çok dediler. Benim bu zararımı şimdi kim karşılayacak dedi.

BORA JET’E KİM HESAP SORACAK?

Vatandaşa 2 ay önce bilet satışı yapan ve biletleri satıp ücretlerini tahsil ettikten sonra seferi iptal ederek vatandaşları mağdur Bora Jet’e kimin hesap soracağı da merak konusu olmakta.

KIBRIS MANŞET’TEN ZİYA EMİR SORDU CEVAP ALAMADI

Kıbrıs Manşet İnternet gazetesinin sahibi Ziya Emir, bilgi almak için başvurduğu Bora Jet yetkililerinden konu ile ilgili bilgi alamadı. Şirket yetkilileri size döneceğiz ve bilgi vereceğiz dediği Ziya Emir’e bırakın bilgi vermeyi dönme nezaketinde bile bulunmadığı öğrenildi.

ULAŞTIRMA BAKANI NEDEN MÜDAHALE ETMİYOR

Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif’in özel günlerde iki-üç katına fırlayan bilet fiyatları ile paraları tahsil edildikten sonra daha pahalı bilet satabilmek için iptal edilen seferler ile ilgili devreye girmesi bekleniyor. Karpaz Hava Yolları açılacak diyen Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif’in abartılı bilet fiyatları ile soyulan vatandaşın maddi yönden daha fazla zarara uğramaması için uçak şirketleri ile bir uzlaşma sağlaması gerektiğine vurgu yapılıyor.