GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi, Girne Kampüsü Millenium Senato Kongre Salonu`nda gerçekleşen yarışmanın jurisi, Living Magazine dergisi editörü Tom Roche oldu. Tören İstiklal Marşı ve GAÜ Marşı ile başladı. Juri, 2 ve 3.üncü sınıflar arasında yapılan yarışlar sonunda Paris Arifoğlu’nu ; 4 ve 5.inci sınıflar arasında Izabellla Hughes’i en iyi okuyan ve okuduğunu en iyi sunan öğrenciler olarak belirledi.

Roche yapmış olduğu açıklamda, törende bu seçimi yapmakta çok zorlandığını , yarışlara katılan tüm öğrencilerin çok başarılı olduğunu ifade etti.



Tören sertifika töreni ve öğrencilere kitap hediyelerinin verilmesiyle sona erdi. The International Prep School Müdürü Paula Branch ise yaptığı açıklamasında, ‘’Teknoloji çağının çocukları olan günümüz çocuklarının kitap okumayı sevmeleri, hayal güçlerini geliştirmeleri ve bunu isteyerek yapmalarından çok mutluyum. Tüm öğrencilerim özverili çalıştılar, severek bugün kü başarılarına ulaştılar. Çaba gösteren öğrencilerimi ve bizi destekleyen ailerimizi kutluyorum.’’dedi.