THE AMERICAN ELEMENTARY SCHOOL’DAN YIL SONU SERGİSİ

GAÜ Okullar Grubu bünyesinde bulunan The American Elementary School öğrencilerinin 2015-2016 Eğitim Yılı boyunca hazırladıkları eserlerinden oluşan resim – elişi sergisi, Ada’nın önde gelen ressamlarından Sevim Erdal tarafından Amerikan Kolej yeni binasında, ailelerin de katılımıyla açıldı.

The American Elementary School öğrencilerinin öğretmenlerinin gözetiminde hazırladıkları bir yıllık emeklerinin yer aldığı sergide elişi çalışmaları, seramik çalışmaları, artık malzemelerden yapılan çalışmalar ve çeşitli boya teknikleriyle yapılan birçok eser sergilendi. Yapılan çalışmalar büyük beğeni topladı. Anasınıfından 5. sınıfa kadar tüm öğrencilerin çalışmaların sergilendiği resim sergisi hafta boyunca sanatseverlerin beğenisiyle buluştu.

Açılışta halk oyunları ekibi yerel ezgilerle oyunlarını sergiledi. Okul korosundan şarkılar sunuldu.

Katılımcıların büyük beğeniyle dolaştığı sergide Ressam Sevim Erdal, resim öğretmeni Hülya Eskici’den, ürünleri tek tek inceleyerek çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

The American Elementary School Okul Müdiresi Mine Ağdaç , “ Bu tür etkinliklerle öğrencilerimizin kendilerine olan özgüvenleri ve sanata olan ilgilerini artırmayı amaçlıyoruz. Aynı zamanda hayal güçleri ve yaratıcılıkları da kuvvetleniyor.” diye konuştu.