Madde bağımlılığı hakkında KAÜ öğrencilerini detaylı olarak bilgilendiren Dr. Gökyiğit, verdiği eğitimde, orta okul ve liseler de dahil eğitim günleri gerçekleştirdiklerini, kulüpler kurduklarını ve KAÜ’ye de gelerek eğitim sonunda bir yeşilay kulübü kurmak adına ortak çalışmalar başlatacaklarını belirtti.

Gökyiğit ‘’Genel olarak alkol, sigara bağımlılığı, kişinin herhangi birşeye aşırı bağlanması , o şey olmadan asla yaşayamayacağını düşünmesi, bağımlılık yapan tüm maddeleri anlatırken, ülkemizde reçeteyle alınması gerektiği halde doktor kontrolü dışında ilaçların da kullanıldığına vurgu yaptı.

Bağımlılığın zararları hakkında soru yönlendiren KAÜ öğrencilerine, KKTC Yeşilay Derneği Başkanı Dr. Ayşe Gökyiğit tarafından ayrıntılı bir şekilde , bağımlılığın zararları olarak; kişinin kendine olan özgüveninin azalmasını , insani değerlerin yok olduğunu, savunma mekanizmalarının yok olduğunu ve birçok hastalığa karşı bu kişilerin açık olduğu bilgisi verildi.

Bağımlılığın sonunun ölüm olduğunu bildiren Gökyiğit, öğrencilere sağlıklı bir gençlik ve sağlıklı bir toplum dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

Eğitimin ardından KAÜ Rektörlüğünde yer alan Dr. Ayşe Gökyiğit ve Fatma Çamlıköy’e KAÜ Rektör v. Prof . Dr. Serdar Saydam ,KAÜ Rektör Yardımcısı Oya Ertuğruloğlu ve KAÜ Genel Sekreteri Erhan Vechi tarafından plaket takdim edildi.