Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof.Dr. Asuman Türkel, Yüksek Öğretim Denetleme Akreditasyon Kurumu (YÖDAK) Başkanlığı’na uyarı yazısı göndererek, KAÜ’nün, YÖDAK’ın resmi web sayfasında gizlenmeye çalışıldığını savundu ve durumun düzeltilmesini istedi.

Türkel, YÖDAK’a gönderdiği uyarı yazısını basına da dağıttı.

Yazıda, “Tüm KKTC kamuoyunca çok iyi bilinen ve devletin resmi kurumlarınca, TC kanadında YÖK, KKTC kanadında ise YÖDAK tarafından onaylanmış, ülkemizin en saygın ve prestijli üniversitelerinden biri olan Kıbrıs Amerikan Üniversitesi, başkanlığını yapmakta olduğunuz YÖDAK’ın resmi web sayfasında, diğer üniversiteler logoları, resimleri ve isimleri ile dünyaya tanıtılırken, KAÜ en sonlarda, silik bir şekilde yer almaktadır” ifadeleri kullanıldı.

Yapılan yanlışın en kısa sürede düzeltilmesi talep edilen yazıda “Umarım, bu kusur sadece bir ihmale dayanmaktadır, ben ve temsil ettiğim üniversitemden kamuoyu nezdinde özür dilenerek yapılan hata düzeltilecek ve Kıbrıs Amerikan Üniversitesi, YÖDAK sayfasında adı, logosu ve resimleriyle diğer üniversitelerle eşit şekilde yerini alacaktır” denildi.