Lefkoşa'nın ilk ve tek şehir üniversitesi Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ) Güzelyurt Meslek Lisesi ve Hala Sultan İlahiyat Koleji’n de düzenlenen Fuar'da, geleceğin üniversite öğrencileri KAÜ ön lisans programlarına büyük ilgi gösterdi. Kıbrıs Amerikan Üniversitesi'nin yanısıra diğer üniversitelerin de katılım gösterdiği Güzelyurt Meslek Lisesi fuarı 10:00-13:00 saatleri arasında, Hala Sultan İlahiyat Koleji Fuarı ise 13.30-15.00’ te yapıldı.


KAÜ eğitmenleri aday öğrencileri, KAÜ`nün özgürlükçü ve esnek eğitim yapısı hakkında detaylı bir şekilde bilgilendirerek, 23 Haziran’da Kıbrıs Amerikan Üniversitesin`de gerçekleşecek olan burs sıralama sınavı hakkında öğrencilerin sorularını da yanıtladı. KAÜ önlisans programlarında Anestezi Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Tıbbi Dökümantasyon Ve Sekreterlik, Yaşlı Bakımı, Radyoterapi, Tıbbi Görüntüleme, Ameliyathane Hizmetleri mevcut iken ,verilen bilgiye göre yeni ön lisans programlarında İlk ve Acil Yardım ,Fizyoterapi, Çocuk Gelişimi ,Sağlık Turizm İşletmeciliği’nin de açıldığı duyuruldu. Fuara katılan eğitim danışmanları, bağlı oldukları üniversiteler hakkında öğrencileri bilgilendirdiler.

Öğrenciler tarafından yoğun ilgiyle karşılanan etkinlikle ilgili olarak konuşan Güzelyurt Meslek Lisesi ve Hala Sultan İlahiyat Koleji öğrencileri,KAÜ'nün tarihi ambiansı hakkında birçok soru yönelttiler.Lise öğrencileri, KAÜ'nün disiplinlerarası eğitim sistemi hakkında heyecan ve merak duygularını dile getirdiler.