Girne amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kazakistan’ın en popüler gençlik yarışması olan “IQ Action” yarşmasının KKTC çekimlerinde yarışmacıları ve çekim ekiplerini en iyi şekilde ağırlayarak ülke tanıtımına büyük katkı sağladı.

Üniversite öğrencilerinin katıldığı “IQ Action” yarışması, öğrencilerin bilgi, yetenek ve zeka oyunları ile birbirleriyle mücadele ettiği bir yarışma olduğu belirtilirken, KKTC’de gerçekleştirilen yarışmada bir ilki yaşadıklarını vurgulayan yarışma yetkilileri, ilk kez stüdyo ortamı dışında doğa ile iç içe bir yarışma gerçekleştirdiklerini ve bunun için KKTC’nin gerçekten doğru bir seçim olduğunu dile getirdiler. Misafirperverliği ve evsahipliği için GAÜ’ye teşekkürlerini sunan yetkililer, GAÜ’lü öğrencilerin böyle bir üniversitede bulundukları için gerçekten çok şanslı olduklarını belirttiler.

Çekimlerin 5 gün sürdüğü yarışma süresince, KKTC’nin tarihi ve doğal güzelliklerinin yansıtılmasının yanında, Rusça konuşulan bir çok ülkede sevilerek izlenen yarışma sayesinde ülke tanıtımına büyük katkı sağlandı. Çekimlerinde reknli dakikaların yaşandığı yarışma  süresince KKTC’yi ilk kez ziyaret eden birçok yarışmacı ve prodüksüyon ekibi hayranlıklarını gizleyemezken, tarihi dokunun yanında doğal güzelliklerine ve özellikle deniz ve kuma hayran kaldıklarını belirttiler.

“IQ Action” da GAÜ 1.’liği Kimsye Bırakmadı

GAÜ Uluslararası öğrencilerininde boy gösterdiği yarışmada, bir çok etabı başarıyla tamamlayan GAÜ öğrencileri birinciliği kimsye bırakmadı. Yarışmanın Finali GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Sosyal Tesisleri ve Turizm-Otelcilik Uygulama Merkezi Camelot Beach Club’ta gerçekleşirken, tüm yarışmacılar çekimlerin ardından hatıra fotoğrafı çektirdi.