Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Sahne Sanatları Yüksekokulu bünyesinde eğitim veren Dans Bölümü, 2016-2017 Akademik yılı için geleceğin dansçılarını bünyesine davet ediyor.

Bu yıl 5 farklı merkezde gerçekeleşcek olan seçmeler, ilk olarak 16 Haziran tarihinde GAÜ Kıbrıs Yerleşekesi Girne Kampsünde gerçekelecekken, Girne seçmeleri için son başvuru tarihinin 9 Haziran 2016 Perşembe günü olduğu belirtildi.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada, seçmelerin gerçekeleşeceği diğer merkezlerin ise Girne’nin yanısıra, Ankara, İstanbul, Canterbury/ İngiltere ve Minsk/Belarus olduğunu ifade edildi.

GAÜ Dans Bölümü’ne girmek isteyen adayların internet üzerinden başvuru formunu doldurduktan sonra belirtilen tarih ve yerlerdeki seçmelere katılabilecekleri belirtilen açıklamada, her türlü birikime ve deneyime sahip adayların başvurularının teşvik edillerek değerlendirileceği ifade edildi. Adayların bölüme, potansiyelleri ve programa uygunlukları doğrultusunda kabul edilecekleri bildirilen açıklamada, yetenek sınavlarının adayların düşünsel, artistik, teknik kapasitelerini ve dans alanında kariyer sahibi olabilme potansiyellerinin değerlendirmek üzere kurgulandığı ifade edildi.

Sınav merkezleri ve tarihleri aşağıdaki gibidir;

 Girne- Kıbrıs: 16 Haziran 2016

Başvuru Kapanış Tarihi: 9 Haziran 2016

YER : Girne Amerikan Üniversitesi, Universite Caddesi, P.K. 5, Karmi Kampüsü, Karaoğlanoğlu, Sahne Sanatları Yüksekokulu binası Girne / KKTC


 Ankara-Türkiye: 17 Haziran 2016
Başvuru Kapanış Tarihi: 10 Haziran 2016

YER :  Ankara Opera ve Bale Binası Modern Dans Bölümü, Atatürk Bulvarı, No: 20, Ulus, Ankara


 İstanbul- Türkiye: 18 Haziran 2016
Başvuru Kapanış Tarihi: 11 Haziran 2016

YER : Girne Amerikan Üniversitesi Dans Akademi binası, Yıldız Mah, Asariye Cad, No:3 Beşiktaş, Istanbul


 Canterbury-İngiltere: 25 Haziran 2016
Başvuru Kapanış Tarihi: 18 Haziran 2016

YER : Girne American University Canterbury Campus, 9 St George’s Place, Canterbury, Kent