GAÜ Okullar Grubundan Velilere Güvenli İnternet Kullanımı Semineri

GAÜ Okullar Grubuna bağlı Amerikan Kolej, The American Elementary School, The Internation Prep School ve The American Nursery School ve Lefkoşa’da bulunan The American Future College veli ve öğretmenlerine yönelik ‘’Güvenli İnternet  Kullanımı ‘’ semineri gerçekleştirdi.

Girne Amerikan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nuri Kara çocuklarda güvenli internet kullanımı hakkında GAU Okullar Grubuna bağlı okulların velileri  ve öğretmenlerine  bir seminer verdi.Kara seminerin amacının özellikle internet kullanımı noktasında velilerin dikkatini çekerek farkındalık kazandırmak olduğunun altını çizdi.Velilerin özellikle bilinçli internet kullanımı hakkında bilgilenmelerinin önemini vurgulayan Kara, çocuklara güvenli internet sunmada alınabilecek önemlerden bahsetti. Bilgisayarların ortak alanlarda kullanılması, 13 yaş altı çocukların sosyal medyadan uzak durması ve ebeveyn denetim programlarının kullanılması seminerde öne çıkan başlıklar oldu.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada,’’ İletişim hak ve özgürlüğü içinde yer alan Internet kullanımında dikkat edilmesi gereken kurallara dikkat çekilerek , güvenli programlara nasıl ulaşılabileceği ve çocuklarımızın bilinçlendirilmesi gereken noktalar hakkında verilen seminer ailelerin ilgisini çekerken en sık sorulan sorular arasında ise sosyal medya kullanılmı noktasında çocukların doğru  yönlendirilmesi ile ilgili anlatılanlar oldu.