Yunanistan'da, hükümetin yeni yardım karşılığında AB ve IMF'nin talepleri doğrultusunda almayı kararlaştırdığı sert  tedbirler içeren yeni ekonomik kalkınma programıyla ilgili yasa tasarısı bakanlar kurulunda kabul edilerek Parlamentoya gönderildi.

Dün geç saatlere kadar süren toplantı sonunda oy birliği ile kabul edilen tasarının Parlamentoda Pazar günü oylanması bekleniyor.

AB maliye bakanlarının Perşembe günü Brüksel'de yaptıkları toplantıda öne sürdükleri koşullar gereğince hazırlanan tasarı, tahvil takası planı (PSI), bankaların sermayelendirilmesi ve Başbakan Lukas Papadimos ile Başbakan Yardımcısı Evangelos Venizelos;a yeni yardımla ilgili memorandumu imzalama yetkisi veren üç maddeden oluşuyor.

Papadimos ve Venizelos'un AB ve IMF yetkilileriyle imzalayacağı memorandumun uygulanmasıyla ilgili yasanın ise 15 gün içinde Yunan Parlamentosu tarafından onaylanması gerekiyor.

Bu arada, hükümetin yardım paketi karşılığında almayı kararlaştırdığı ek önlemlere karşı halkın tüm kesimlerinden tepkiler sürerken, Cuma gününden itibaren 48 saatlik grev başlatan Yunanistan İşçi Konfederasyonu (GSEE) ve Yunanistan Kamu Çalışanları Konfederasyonu (ADEDY) Pazar günü Parlamentonun bulunduğu Sintagma meydanında bir gösteri düzenleyeceğini açıkladı.

GSEE ve ADEY dün de başkent Atina'da protesto gösterileri düzenledi. Gösteriler sırasında çıkan olaylarda, 11 kişi gözaltına alınırken, 8'i polis 10 kişi yaralandı.