İBB KENTİNDE BİR KÖPRÜYE DÜZENLENEN FÜZE SALDIRILARINDA 20 KİŞİ ÖLDÜ, 15 KİŞİ YARALANDI

Yemen'in İbb kentinde bir köprüye düzenlenen füze saldırısında ilk belirlemelere göre 20 kişinin öldüğü, 15 kişinin yaralandığı bildirildi.

Görgü tanıkları, Suudi Arabistan önderliğindeki koalisyon uçaklarının İbb ilini başkente bağlayan bir köprüyü vurduğunu belirtti.

Saldırıda ölen ve yaralananların olduğunu aktaran tanıklar, can kayıplarının birinci füzeden sonra olay yerinde toplanan halka ikinci füzenin isabet etmesi nedeni ile yaşandığını dile getirdi.

Sağlık kaynakları da köprüye düzenlenen füze saldırılarında 20 kişinin öldüğünü, 15 kişinin yaralandığını ifade etti.

Kaynaklar, yaralıların durumunun ağır olduğunu kaydetti.

Yemen'de, Husilerin başkent Sana'nın yanı sıra bazı kentleri ele geçirmesinin ardından Cumhurbaşkanı Hadi, Aden'i geçici merkez ilan etmiş ve bazı ülkeler, diplomatik temsilciliklerinin faaliyetlerini burada sürdüreceğini açıklamıştı. Bu gelişmelerden sonra Aden'e yönelen Husiler, kentteki bazı stratejik noktaları ele geçirmişti. Bunun üzerine Hadi yönetimi, Arap Birliği ve uluslararası topluma müdahale çağrısı yapmış, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, 26 Mart'ta Husilere yönelik "Kararlılık Fırtınası" adı altında operasyon başlatmış.