Yemen'in kuzeydoğusundaki Cevf vilayetinde hükümet güçlerinin operasyonlarını takip eden bir gazetecinin çatışmalar sırasında hayatını kaybettiği bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Yemen'de yayın yapan "Suhail TV" muhabiri Muberak el-Abbadi, hükümete bağlı güçlerin Gayl ilçesinin Husilerden alınması için düzenlediği operasyonları takip ettiği sırada vücuduna şarapnel parçasının isabet etmesi sonucu hayatını kaybetti. Abbadi'nin hükümeti destekleyen güçlerle birlikte hareket ettiği ifade edildi.

Katar merkezli El-Cezire televizyonu da Abbadi'nin aynı zamanda kendileri için yardımcı muhabir olarak görev yaptığını duyurdu.

Çatışmalar sırasında yaşamını yitiren Yemenli gazeteci Abbadi, geçen yılın başından bu yana önce Marib, ardından da memleketi Cevf'teki çatışmaları kamuoyuna duyuran önemli muhabirlerden biri olarak biliniyordu.

Cevf vilayetine bağlı Gayl ilçesi bir süredir hükümeti destekleyen güçlerle Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları arasındaki çatışmalara sahne oluyor.

Yemen Gazeteciler Sendikası ve Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü verilerine göre 26 Mart 2015'ten bu yana ülkenin çeşitli kentlerinde 10'dan fazla gazeteci hayatını kaybetti.