Yardım Çadırında Skandal Parti!

Dünyanın birçok yerinde faaliyet gösteren yardım kuruluşlarını ziyaret eden ünlülerin ‘sıra dışı’ hareketleri İngiltere’de haber oldu. Haiti Yardım Kuruluşu’nu ziyaret eden Amerikalı şarkıcı Christina Aguilera’nın, bölgedeki tek klimalı çadırda parti düzenlediği iddia edildi

İngiliz gazetesi The Guardian, dünyaca ünlü ses ve sinema sanatçıları- nın yardım kuruluşlarına düzenledikleri ziyaretlerle ilgili önemli bir haber paylaştı. Gazetenin haberine göre kimliği açıklanmayan bir yardım görevlisi, kriz bölgelerini ziyaret eden ünlülerle ilgili çarpıcı iddialar ortaya attı.
Yardım görevlisi, ABD’li şarkıcı Christina Aguilera’nın, Haiti Yardım Kuruluşu’nu ziyarete gittiğinde bütün BM çalışanlarını dışarıda bırakıp bölgedeki tek klimalı çadırda kokteyl partisi düzenlediğini ileri sürdü.

‘ANGELINA, HERKESİ HAYRAN BIRAKIYOR’

Yardım görevlisinin anlattıklarına göre bir İngiliz aktörse ziyareti sırasında sarhoş olup yerli kadınları ve kadın yardım görevlilerini baştan çıkarmaya çalışırken, başka bir İngiliz kadın oyuncuysa Afrika ziyareti sırasında kendisi için maden suyu bulunmasını görevlilerden talep etti.

Aynı haberde İngiliz futbolcu David Beckham’ın yerli çocuklarla futbol maçı organizasyonunda bulunmak için hiçbir şey talep etmediği belirtilirken, ABD’li sinema oyuncusu ve BM İyi Niyet Elçisi Angelina Jolie’nin samimiyeti, hassasiyeti ve bilgisiyle herkesi kendisine hayran bıraktığı da ifade edildi. Altın Küre sahibi olan Kanadalı oyuncu Sean Penn’in, yeterince çalışmayan yardım kuruluşu çalı- şanlarını eleştirmesi ve bunu kamuoyuna açıklamasının ise Afrikalı yerliler tarafından memnuniyetle karşılandığına da haberde değinildi.