Rusya yanlısı ayrılıkçıların Rusya silahlı kuvvetlerine bağlı birliklerle İlovaysk, Novoazovsk ve Savur Mogyla Tepesi yakınlarında aktif eylemlerine tekrar başladıkları bildirildi.

Ukrayna Milli Güvenlik Konseyi Sözcüsü Andrey Lysenko, yaptığı açıklamada Lugansk'ın kuzeyinde ayrılıkçı grupların sayısının artığının tespit edildiğini söyledi.

Son 24 saatte devam eden çatışmalarda Ukrayna ordusunun 10 kayıp verdiğini kaydeden Lysenko, Terörle Mücadele Operasyonları'nın başlamasından bu yana ise toplam 789 kişinin öldüğünü belirtti.

Lysenko, Rus paralı askerleri taşıyan 5 Kamaz tipi kamyonun Krasnodon yakınlarından Ukrayna'ya giriş yaptığının belirlendiğini ifade etti.

Bu arada Askeri Araştırmalar Merkezi uzmanlarından Dmitriy Timçuk, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada Rusya silahlı kuvvetlerine bağlı birliklerin Rusya yanlısı ayrılıkçılarla İlovaysk ve Novoazovsk'ta operasyonlara devam ettiklerini söyledi.

Timçuk, Donbass'ta halihazırda Rusya silahlı kuvvetlerine bağlı 2 tank taburu, 3 taktik taburu ve 8-10 istihbarat grubunun bulunduğunu ileri sürerek Rusya'nın asker sayısını artırma imkanına sahip olduklarını açıkladı.

Timçuk, "Ukrayna topçu ve hava birliklerinin operasyonları sayesinde düşmanın büyük can ve mal kaybına uğradığını" sözlerine ekledi.