AYRILIKÇILAR, SON 24 SAATTE 53 KEZ ATEŞKES İHLALİ YAPTI

ÇIKAN ÇATIŞMALARDA 1 UKRAYNA ASKERİ YAŞAMINI YİTİRDİ, 10'U YARALANDI

Ukrayna'nın doğusundaki ateşkese rağmen, ayrılıkçıların son 24 saatte 53 kez ateşkes ihlali yaptığı, bu saldırılarda 1 Ukrayna askerinin öldüğü, 10 askerin ise yaralandığı bildirildi.

Devlet Başkanlığı İdaresi'nin Terörle Mücadele Operasyonu Sözcüsü Andrey Lisenko, yaptığı açıklamada, son dönemde doğudaki gerginliğin ciddiyetini koruduğunu belirterek, son 24 saatte ayrılıkçıların 53 kez ateşkes ihlali yaptığını, ağır silahları da kullanarak düzenledikleri saldırılarda, 1 Ukrayna askerinin yaşamını yitirdiğini, 10 askerin ise yaralandığını kaydetti.

Lisenko, ayrılıkçıların 122 milimetre kalibreli ağır silahları kullanarak düzenlediği saldırılarda Peski, Mariinka, Luganskoe, Leninskoe, Novotoşovka, Kirovo, Zolotoe, Lozovoe, Mayorsk, Berdyansk ve Şirokino kasabalarını hedef aldığını kaydetti. Donetsk havaalanı yakınındaki Peski ve Mariinka kasabalarındaki durumun ciddi olduğunu dile getiren Lisenko, ayrılıkçıların bu saldırıları sonucunda, birçok yerleşim alanında içme suyu ve elektrik kesintisi olduğunu söyledi.

Ayrılıkçıların Mariupol yakınlarındaki Şirokino kasabasını tek taraflı olarak silahlardan arındırdıklarına ilişkin yalan açıklamalarda bulunduğunu belirten Lisenko, silahlı ayrılıkçı çetelerin Şirokino ve Berdyansk kasabalarına, aralarında çok namlulu roketatar sisteminin de bulunduğu ağır silahlarla saldırdığını ifade etti. Lisenko, bu saldırılar sonucunda yerleşim alanlarındaki birçok evin büyük ölçüde hasar gördüğünü sözlerine ekledi.

Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçılarla Ukrayna hükümeti arasında 12 Şubat'ta Minsk'te imzalanan ateşkes anlaşmasına rağmen bazı bölgelerde çatışmalar hala sürüyor.